Pemollow

THYB on Facebook

Friday, December 4, 2015

The Butt Bar Has A Mail Are You Done Ink Grease


Assalamualaikum. Hye.

Geddit? Geddit?

So after all this time, suddenly I was back doing this one particular thing I used to do.

Debate, and stuff.

Dulu pernah lah join debat masa kat sekolah. Merepek lah tapi. I like it, though. It was and still is one thing that I love. Always.

Tapi bila dah lama tak debate, berkarat jugak lah. Haha.

Sejak tinggal sekolah, dah tak debate dah. Lamaaa tinggal. Masa tahun tiga, join debate sekali persatuan anjur. Lepas tu dah tak ada. 

Tahun ni suddenly join balik sebab ada orang ajak join satu open debate anjuran persatuan jugak. Then I realized something. I was horrible, and even worse now. Kahkahkah.

Mula2 bukan aku nak masuk sangat pun. Tapi Shafiq Kadir kata ada sorang budak Syahmy ni nak sangat try, tapi tak cukup orang. So aku masuk la. Tapi still tak cukup orang. Maka aku pun memaksa Aiman masuk jugak. Kakaka.

Masa tengah prepare2 kat ARMA. Training, sort of.


Walaupun debate tu agak disaster, tapi kira ok lah sebab we had fun like, quite a lot. Tak menang pun. Kalah ja memanjang. Tapi tak kisah sangat pun.

Ok actually kisah juga. Tapi budak ni kata pergi untuk experience dan dia nak mencuba something new. So yeah I hope you learnt something and keep up with the hard work.

Lepas dah habis debate apa semua, the committee nak buat mock debate sebab katanya rindu nak debate. Aku tak joinlah. Aku tengok saja.

Time ni, team BM tengah lawan quarter final. Aku nak tengok tapi yang mock debate ni pun nak tengok juga. Alasan aku team BM mesti masuk final punya tengok final ja lah.

Hahaha macam kat SBPIKP dulu jugak. Team BM mara ke pusingan seterusnya team BI prelim pun tak lepas. Kakaka. Mungkin sebab tak cukup disiplin kot. Tak pun kurang bakat. Tapi tak apalah.

Eh bila ingat2 balik zaman Orator's League dulu, syahdu jugak la. Teringat Madam Hajar ajar debate, kakak2 dan abam2 senior, adik2 junior, semua lah.

Sorilah teacher, saya tak terer debate. Huhu.


Brader rambut macam model iklan syampu tu senior Alex. Mula2 aku ingat akak ni classmate dia ka apa.
Sekali penonton dari Azhar. Dah la aku panggil dia "kak" mula2 tu. Kahkah malewnyew ittew,

Ni sorang lagi. Pakai smart2 siap bersongkok aku ingatkan juri untuk bahas. Rupanya penonton juga. Kakaka.

Debate tipu2, tajuk pasal sex change operation. Hahaha was a nice one.

Kat Alex ni, kami duduk rumah Sabah. Cantik gila rumahnya. Selesa. Tak ambil gambar pulak. Malam sampai tu, hujan turun dengan lebat lah jugak. Naik air kot. Haha.

Keluar makan2 apa semua. Miskin terus aku. Dah la defisit bayar tambang transport apa semua. Yuran penyertaan lagi. Makan seafood lagi. Team BM takpa la menang dapat lima ratus.

Lepas kena hujan tu, siap ada tagline. Sedih, basah, dan kalah. Kahkahkah.

Seorang makcik tua nak lintas jalan. 

Time ni baru lepas hujan.

Menjala dugong.

Lama tak tengok laut. Cewi lah sikit.


Banyak benda nak cerita sebenarnya. Dah la lepas balik Alex ni ada lagi debat anjuran PERUBATAN tapi aku tak masuk lah. Aku jadi juri. Haha dah la lopek macam mana boleh jadi juri?

Disebabkan lambat gila aku update, maka semangat nak menulis jadi kurang, ditambah dengan kemalasan yang semulajadi jadi aku update ringkas2 saja.

Oklah babai.

Thanks for reading. Bye ;)

No comments: