Pemollow

THYB on Facebook

Tuesday, October 20, 2015

Of Books, People, and Traveling Alone


Assalamualaikum. Hye.

Aku nak cerita pasal flyte aku hari tu.

Dah sampai Mesir dua minggu baru nak cerita. Kakaka.

Summary : Aku syak jerebu di Malaysia bakal interfere dengan flyte so aku pun plan nak gerak awal sikit. Lepas tu ada pulak member aku kata nak melawat aku di KLIA (padahal aku yang beria2 ajak kahkahkah) maka aku pun mintak la kakak aku tolong beli tiket yang awal waktunya. Sekali tak delay pun. Elok ja. Aku pun menunggu dengan sabar. Seb bek ada bawak buku. Ya ya baru nak baca2 buku. Selama ni pemalas. Ini pun bukannya konsisten sangat pun. Haha.

Cakap pasal buku, sebagai seorang makhluk pemalas, aku terpaksa baca buku2 yang isinya pendek2. Maksudnya, aku tak boleh baca novel sebab panjang maka aku jadi tak teruja nak baca.

Koleksi cerpen macam tu, haa aku suka lah. Atau buku yang macam kompilasi entry blog atau catatan Fb ka apa. Tak kisah asalkan pendek2 dan boleh baca sikit2.

So aku pun beli buku2 ni. 

Koleksi cerpen. Member aku pun ada jadi penulis dalam buku ni. Nanti2 aku buat review eceh.

Aku follow mamat ni kat Fb. Aku rasa dia different so I like laa. Aku beli tapi abang aku yang bayar. Hehe.

Dan ada jugak seorang makcik yang aku tak tahu nak cerita macam mana tapi dia hadiahkan aku "buku" juga masa di rumah haritu. Cuma aku tak bawak lah sebab buku ni  aku dah ada. Banyak2 nanti tak baca tak elok pulak. 

The Greatest Book.

Move on to people and traveling alone. Aku rasa kalau nak cerita perasaan aku (perasaan saja lah pengalaman macam tak ada) jalan sorang2 boleh juga buat modal entry lain.

Aku dah biasa jalan2 sorang tapi setakat pergi makan atau beli2 barang di shopping complex saja lah. Naik flyte sorang ni macam kali kedua kot.

Aku tak suka sebab leceh nak kena jaga barang especially bila nak guna tandas.

But other than that, it's very peaceful. Takda siapa nak kacau. I can do my thing. Silently judging people (which is fun) and be judged by people (which is not fun but I don't care ayway so...) all the way.

It's blissful.

Tapi sunyi sikitlah. Maka aku pun mengajak member datang melawat. Kahkahkah tak malu. Dah la tak malu, menyusahkan orang pulak tu.

But he came anyway. Auuww so tacink lah sekejap. Borak2 lepak2 makan2 sikit. It was a good time. Bukan nak jumpa selalu lepas ni but who knows?




NOOOOO~~~ Don't goOoOO~~

Bye Fahmi. All de best. Doakan aku sama :)

Sebenarnya ada ajak sorang lagi tapi dia tak dapat datang sebab ada lah kerja dia kot. Tak apalah.

Hang sapaa nak suruh orang mai tengok hang kat airpot? hah? hahh?? haahhh???

Kahkahkah.

Nak cerita pasal anak sedara aku baru beranak tapi gambar tak ada. Nantilah aku suruh mak dia send. Haha. Tolong2 jaga anak sedara is fun walaupun agak mencabar jiwa.

Sorang lagi incoming. Tak sempat tengok sebab dah balik sini. Sobs...

Oklah papai.

Thanks for reading. Bye ;)

10 comments:

yatt basril said...

Anak sedara hang beranak????

Ana Fatihah said...

Takde lagi buku2 kat atas tuu. Tapi, pernah gak usya2 tulisan Benz Ali. Dekat FB jerlaa. :P

amira faqihah said...

penah travel sorg,best tp rasa mcm forever alone pulak,ahha

Hikaru Yui said...

@Ana Fatihah tulisan2 benz ali tu banyak provoke skit tapi sangat membuka mata la jugak.

Hikaru Yui said...

@amira faqihah rasa forever alone tu yg mahai tuu =p

Hikaru Yui said...

@yatt basril haaa maksudnya baru diperanakkan laa.

#justutagathings

Muhammad Iqbal said...

waaaaa....buku sarkas masuk blog sesedaporennn.

jangan lupa review noh...

Hikaru Yui said...

@Muhammad Iqbal sori laa blog ni audiens dia limited. xleh nak promo sangat. hahaha

Sang Rembulan said...

haha..br bc blog hg ni...sila buat review pasai ank2x aku no..depa nk famous msk blog pak menakan depa..hehehe

Hikaru Yui said...

@Sang Rembulan padia komen entry lama. haha