Pemollow

THYB on Facebook

Tuesday, June 2, 2015

Selow Melow


Assalamualaikum. Hye.

It's that time of the year again, people.

Tak tak aku tak cakap pasal bulan puasa. Mesti dah banyak post2 orang share di Facebook dan Twitter pasal lagi 2 minggu nak puasa so tak payahlah aku ulang benda sama.

Apa2pun kita doalah agar sempat hidup sampai tibanya bulan puasa. Sebab selalunya bulan puasa, kita macam bertambah keimanan so bolehlah ambil peluang kalau diberi kesempatan.

Well, exam end round oftal minggu depan. Lepas tu dua minggu kemudian final year exam pulak. 

Tahun ni aku beraya di perantauan sebab department ngokngek buat kelas internal med tengah2 round so bazir dua minggu secara percuma dan sia2.

Tapi tak apalah. Tak kisah pun. Nanti balik juga.

Cumanya, bila teringat cerita dulu, oh umpama mimpi ngeri menjelma lagi, Macam mana nak bangun dari tidur kalau masih belum terjaga dari mimpi? 

Eceh ayat bajet puitis padahal keling. Sepertinya terdapat unsur racist di situ tapi sebenarnya tidak.

Aku dah buat plan baaaeeekkk punya untuk final ni tapi apakan daya, plan saja yang mampu buatnya tidak. Itulah bahaya dan bahananya bersifat dengan sifat kemalasan yer adik2.

Oleh kerana aku dah tak boleh berpatah balik, aku rasa aku masih boleh slow down dengan aktiviti mengarut aku supaya tak terbabas terus.

Aktiviti mengarut yang dimaksudkan tak lain tak bukan ialah main dota, online 24/7, tengok anime, dan buang masa berangan tak kira masa wassini.

I should really try harder carrying out all the plans instead of just making them happen in my head again and again and again and again and again and again and again.

Yes I have that plenty of time to playing a movie of me working hard in my head. Kakaka.

Fucking please..?
:)


Thanks for reading. Bye ;)

No comments: