Pemollow

THYB on Facebook

Saturday, May 23, 2015

Less Is Not More


Assalamualaikum. Hye.

Aku jamin ramai orang pernah tahu dan dengar pasal frasa "less is more".

Maksudnya, aku tak berapa nak pasti tapi kalau ikut apa yang aku faham, it sort of pasal kita tak payah la nak berlebih2 sangat.

Sikit2 sudeehhh.

Tapi kadangnya, kalau dah less tu maksudnya less lah kan? Macam mana pulak lima lagi banyak dari sepuluh? Kan?

Mungkin dalam konteks hari dan minggu, kita boleh kata DUA minggu itu lebih panjang dari TUJUH hari.

Dan variable x dan y itu, semestinya tak sama bagi semua orang.

Apa yang cukup untuk aku, mungkin terlebih untuk kamu. Apa yang berbaki untuk aku, mungkin belum memadai untuk kamu.

Kita ada apa yang mereka tiada. Mereka ada apa yang kita tak pernah ada. Selalunya macam tu lah.

Dan bila kita bercukup dengan seadanya, mungkin kita akan lebih gembira.

Mungkin.

Takkan sempurna. Tak perlu tunggu.

Thanks for reading. Bye ;)

No comments: