Pemollow

THYB on Facebook

Friday, March 20, 2015

The Thoughts Inside 2


Assalamualaikum. Hye.

Dulu (tak la dulu sangat pun baru jugak la lagi) aku pernah tulis entry ini.

Sekarang ni, that urge to judge someone's life comes again. Hahaha.

Aku bukan apa. Aku manusia. Memang judgmental itu ada dalam darah dagingku.

Bezanya aku dengan kamu ialah, aku mengaku. Betul tak? Betul kan?

Ok maybe judgmental tu bunyi macam jahat sangat. Kita panggil nama yang baik sikit. Panjang sikit tapi mungkin lebih sopan.

Aku tengok orang dan aku fikir dalam hati serta memberi pendapat sendiri mengenai situasi orang tersebut tanpa dia mengetahui.

Boleh macam tu?

Kalau sebelum ni pasal member aku yang seolahnya meroyan, dan aku end up meroyan as well, kali ni lain sikit.

Ini pasal someone else, yang sedang menghadapi masalah kehidupan kot. Which is I find it weird sebab orang ni supposed to be strong, tahu?

Tapi dia macam broken lah sekarang ni. Aku nak tolong pun aku segan sebab ya lah kalau dia macam broken, aku rasa aku ni dah in pieces kot.

Nak kena tutup muka, shut all the senses lah lepas ni.

Cumanya, berdasarkan entry lepas tu, yang mana bila aku kesiankan orang meroyan, aku pulak ditimpa bala sampai aku meroyan.

As I am already broken, kalau aku kesiankan yang ini, entahnya aku kena hempap jadi debu terus kot?

Wa iya nauzubillah lah.

Tak apalah I think the best thing to is to stay away from anyone's business.

Nak siap2 ada program nak attend. Bukan selalu aku join program tahu? Ok lah.

Thanks for reading. Bye ;)

No comments: