Pemollow

THYB on Facebook

Tuesday, March 3, 2015

Taaruf


Assalamualaikum. Hye.

Bagi meraikan apa yang aku tulis dalam entry sebelum ni, aku rasa ok jugak kalau aku mulakan semula blog yang hidup segan mati tak mahu ni.

Let me do some quick entries (notice the plural form indicating more might be coming in the future) pasal diri sendiri bajet2 orang baru nak mula blogging.

Bagus juga boleh compare adakah aku orang yang sama beberapa tahun dahulu dan beberapa tahun akan datang.

Ececeh nanti lama2 bila dah takda idea, recycle balik entry pengenalan lepas lima tahun. Bijak bijak macam iklan susu Nespray.

Ok, as people already notice, nama aku di sini ialah Hikaru Yui. Dulu pakai nama yui92 sebab alias aku di mana2 pun pakai nama tu. 

Tapi macam pelik pulak pakai nama dengan nombor. So lately aku stick dengan Hikaru Yui saja.

Kenapa tak pakai nama sendiri? Sebab pendapat aku, di media sosial ni aku lagi prefer jadi anonymous saja. Bukan tak bersyukur dengan nama sendiri ka apa. 

Aku juga tak suka guna gambar sendiri atas sebab yang sama. Ok pasal gambar maybe sebab aku kurang keyakinan diri kot. Hukhuk.

Aku juga sejenis manusia yang pelik. Manusia pelik ada dua kategori. Pertama, pelik yang unik yang orang rasa best.

Kedua, jenis pelik yang orang tak faham dan dia sendiri pun tak faham diri dia so semua orang pun dia benci dan semua orang pun benci dia.

Sadly, aku ni pelik yang kedua tu lah. But idgaf anyway.

:)

Semakin tua, aku rasa aku semakin merepek. Ini sungguh menyedihkan. Aku tengok pertumbuhan kawan2 aku yang sebaya mostly ada pencapaian best2 jugak lah while here I am writing a pathetic entry for a lame blog.

Tapi aku tak rasa pulak nak bunuh diri ka apa. Cuma, lately aku rasa macam malas sikit nak hidup tapi belum rajin nak mati (ayat disclaimer).

So aku macam dah bosan la nak take part dengan benda2 di sekeliling aku. Slow2 sikit dah la ni.

Tunggu masa aku nak bosan main Dota ja maybe after that la kot aku boleh jadi productive sikit. Kot lah, kot.

As for my writing here, honestly aku still rasa takut nak tulis 100% aoa yang ada dalam kepala aku so aku filter jugak mana yang aku rasa patut.

Maybe I should stop doing that so I can learn new things kalau aku buat salah ka apa kan instead of playing safe writing nothing.

Tapi most of the time aku selalu ada different opinion so yeah I consider that as a good thing.

So that's basically it. Kalau ada apa2 nak tanya silalah ke http://ask.fm/hikaru875 lagipun inbox aku kosong ja question of the day ja tiap2 hari terasa sunyi pula. Hiks.

oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

2 comments:

Juana Asza said...

aku pun sama ja. kui tua kui rasa mcm merepek ja aku ni. hmm

Hikaru Yui said...

@Juana Asza kahkahkah sungguh ka? kir aku xkeseorangan la ni.

=p