Pemollow

THYB on Facebook

Monday, January 12, 2015

Hobi


Assalamualaikum. Hye.

Bila disembangkan oleh kawan aku supaya stop main Dota, aku pun tertanya2 habis nak buat apa kalau tak main Dota?

Katanya, kalau ada masa nak buat benda lain, isi masa aku main Dota tu, maybe aku dah ada sesuatu yang BESAR sebab masa aku main Dota tu banyak lah juga.

Paling mudah kalau aku replace Dota dengan study, tak mustahil aku dapat mumtaz tiap2 tahun. Kahkahkah.

Tapi itu sudah terlambat. Dan aku pun dah malas nak target sangat. 

I'm thinking of something more like... writing? Ya lah kan ada blog yang tak berapa nak hidup ni, dengan azam tahun baru nak blogging lebih kerap, tulis pasal isu semasa (ececeh) ka apa, probably boleh lah isi masa terluang tu.

Aku teringin nak jadi penulis buku sebab ada junior sekolah aku tulis novel huuiii femes dia la ni jeles pula aku hahaha.

Cumanya, penulisan aku ni kan kelam kabut sikit so aku ragu lah kalau ada publisher nak terbitkan karya aku yang entah wujud entah tidak tu kan. Kalau wujud pun mungkin dengan kecacatan kekal. Kahkah.

Eh tapi bermimpi apa salahnya? Seronok juga berangan2. Aku selalu berangan jadi penyanyi masa di dalam tandas. Tuhan saja nampak so aku tak segan sangat. 

Selain dari menyanyi, aku juga selalu berangan buka kedai pastri macam yang aku pernah cita2kan suatu masa dulu.

Honestly aku tak ada hobi yang bermanfaat. Kalau membazir masa tu dikira hobi, still bukan hobi bermanfaat. Kiranya masa aku kurang keberkatan lah kot.

Sobs...

Entah laahhh salah diri sendiri juga membesar dalam keadaan malas belajar benda baru mari salahkan sistem pendidikan negara. 

But yeah, I'm thinking of writing stuff oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

No comments: