Pemollow

THYB on Facebook

Saturday, November 29, 2014

Not explaining nothing no more


Assalamualaikum. Hye.

It's like, lately, I have been trying hard to justify everything, almost every single thing that I do. Some of the things are not even done yet but already justified in advance.

You know, like telling people about stuff you do and why you do it?

Susah kan? Aku pun tak pasti kenapa boleh jadi macam tu dan sejak bila mula jadi macam tu. Bila sampai satu tahap tu, rasa macam tak ditanya pun nak jawab juga.

Mungkin sebab nak elak salah faham kot? Ya lah dunia hari ini semua benda nak kena jelas betul2 kalau tak nanti susah kita cakap lain orang faham lain.

Jenuh jugalah.

Solution is, stop giving crap about everything. If you require anything, you may ask. Kalau nak sengaja salah faham pun silakanlah.

Malas rasanya nak jadi paranoid sorang2 takut orang salah faham konon padahal orang kisah pun tidak. Kahkahkah.

Yeah feel better now. Here's a potato comic for you.

Maybe because sometimes I couldn't so I wouldn't.
oktengsbai


Thanks for reading. Bye ;)

2 comments:

Nurfarahin Zainuddin said...

i feel u too. memang kadang2 rasa banyak sangat berfikir sebab nak jaga hati orang and tak nak buat sesuatu yang tak baik pada diri sendiri but then, life is life. we make mistake and we learn from it. kalau org ikhlas dengan kita, insyaAllah dia akan cuba bersangka baik.

Hikaru Yui said...

@Nurfarahin Zainuddin true that. ty for understanding =p