Pemollow

THYB on Facebook

Monday, October 6, 2014

Done recreating the messed up bloggie, for now


Assalamualaikum. Hye.

After being busy for like 1 week, I finally finished with this... stuff?

Blog aku yang lambat nak loading ni, aku harapkan template baru yang lagi ringan dan laju. In the end menyusahkan aku balik.

So aku revert balik ke template asal, fix apa yang rosak, code semula hampir kesemua benda yang pernah ada. Nasib baik aku simpan coding2 lama. Kalau tak, jenuh jugalah nak mencari balik semua tu.

Dan, the best part is, bila jadi macam ni aku ada sebab untuk kumpul balik coding2 yang aku rasa penting, masuk satu folder, nanti boleh guna kalau malapetaka seperti ini berulang.

Bagi yang menggunakan blogger template, kalau rasa nak customize blog insipired by Sesedap Oren (kahkahkah!), aku boleh buat tutorial dan share coding2 itu. Kalau nak cari sendiri pun boleh bukan susah pun. 

Selain membaiki coding yang rosak dan widget yang berterabur, aku juga sudah siap mencuci entry2 lama. Lihatlah widget Written di sebelah tu. Entry2 dah kurang. Tiada lagi entry lama yang merepek dengan tulisan kecik besar warna-warni apa emua tu.

Yang tinggal hanyalah entry2 penting yang aku rasa aku perlu kekalkan dan yang lain2 tu semua aku dah pindahkan. Memoru lama jangan disimpan di dalam peti masak sebiji di atas hati. Haaa gittew.

Oh aku memang intentionally salah eja memory/memori tersebut. Ada sebab2 tertentu.

Maka bermulalah untuk kesekian kalinya, fasa baru (tak habis2) blog ini. Lepas ni aku rasa aku akan cerita sesuatu dulu dan seterusnya move on dengan hidup sendiri. 

Mungkin aku akan kembali dengan mode hyperblogging activated, semua benda nak cerita, update 143x kali sehari, kumpul followers beribu-riban, dan sebagainya. Mungkin juga aku tak buat langsung perkara2 tadi. Mungkinlah mungkin.

Sebab dalam hidup ni, yang pasti itu cuma satu iaitu mati. Itu pun tak tahu bila. Mungkin esok, mungkin lusa. Tengok tu, mungkin lagi. Kan betul aku cakap?

Seriously, what I desire the most now is my passion to write to come back, my muse to whisper again (heck, she can shout out loud if she wants), and my time to stay with me as long as it could.

A whole new world to write, but no idea to start.

I really miss speaking with letters oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

No comments: