Pemollow

THYB on Facebook

Monday, September 29, 2014

A more consistent blog content


Assalamualaikum. Hye.

Aku dah delete most of entry2 lama. Sebenarnya tak delete pun cuma transfer ke tempat lain biar aku seorang saja tengok benda tu.

Yalah kan, niat di hati awal2 tu nak tulis blog dan buka bila dah tua, bolehlah kenang kembali cerita2 masa lalu. Gittew.

Tapi entah kenapa, bila aku buka balik saja entry lama, rasa macam "Eh aku pernah tulis benda ni ka? Homaigad..."

Rasa segan ada, malu ada, kahkah.

Padahal entry aku jugak. Tapi demi nak consistent-kan ada pang ada di blog kesayangan ramai (kahkahkah harapan laahhh) ini, aku biar yang tinggal tu entry yang penting atau ada value tersendiri saja. 

Yang merepek2 sikit tu (maksudnya banyak) aku pindahkan. Jadi bolehlah lihat di archive blog yang tahun awal2 tu dah tinggal sedikit. Tahun 2010 dan 2011 dah tinggal separuh. 

Tahun 2012 punya entry pulak aku assume aku dah tulis penuh dan tak merepek macam dulu (penulisannya, bukan isinya, kerana aku terbina dari kerepekan) ada tulisan kecik besar warna-warni apa semua tu.

Dan dengan adanya dumpster tersebut, kalau ada apa2 lagi yang aku rasa aku perlu buang, aku buang di situ sajalah.

Setelah coding asal blog ini messed up, aku pun meneruskan apa yang aku rasa perlu, alang2 dah tak kena sana sini kan.

So here it is. A more consistent blog content (lah sangat) oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

6 comments:

sufiyyah zulkifli said...

do change the description between_above this commenting box_and_below the phrase "leave your comment"_above.

just to leave a comment, anyway.

Hikaru Yui said...

@sufiyyah zulkifli wlupun aku xbrapa faham apa maksudnya tp xpalah ty for the comment =p

Naja said...

Oren tak berapa nak sedap klu dipindahkan isi2nya.. biar je la rasa masam manis bercampur2 ;)

Hikaru Yui said...

@Naja hahahha kalau tgk entry2 lama tu konfem rasa mcm nak bagi penampaq =p

sufiyyah zulkifli said...

Oh sebab nak tengok setakat mana akta keterangan tu nak berfungsi maka aku open komen untuk anonymous. Buat masa ini saja taw. Jangan lepaskan peluang.

Sila komen banyak2.

Dan btw Terima kasih kerana tak buat aku rasa macam bercakap sorang2. Hehehe ;P


HAHA! SAMA2.
TU... KAN DAH TAK BOLEH UTK ANON? :p

Hikaru Yui said...

@sufiyyah zulkifli ohhh yg tu kaa... ok dah tukar =p