Pemollow

THYB on Facebook

Friday, August 22, 2014

Kucing walaupun gemok tetaplah comel, dipuji, dipuja, serta dimanja. Kenapa manusia tidak begitu?


Assalamualaikum. Hye.

Sebab, kucing tak judgmental nak letak beauty standard sini sana. Maybe ada jugak tapi kita tak faham sebab bukan dalam bahasa kita.

Yes. Maybe itulah penyelesaiannya. Jangan cuba difaham beauty standard itu apa. Cukup sekadar di buang jauh2. Tak bermanfaat pun. Menyusahkan lagi adalah.

Kalaupun ada, cukup sekadar untuk gambaran dalam kepala. Oh, ini lawa. Oh, ini macam sakai. Tapi tak payah serabut2. Beauty is undefined.

However people, please be reminded gemok is justified but obese is not. Obesity is not healthy. Both are separated by a very thin line, unfortunately. Oh how ironic. Just live healthy. Everything else matters less.

Puteri, Awang, dan Chombi sedang lepak2 sambil makan2.

Kemudian Awang dan Chombi pun kekenyangan tetapi Puteri masih istiqamah menjamu selera.

Dan tetaplah Puteri tsabat di atas jalan tersebut.

Mulut2 puaka mula berkata2. Terserlah lah bakat sebenar Awang dan Chombi menganyam ketupat.

Walaupun sabar sebahagian daripada iman, akhirnya Puteri meletup jua.

Namun, yang paling terpenting bagi Puteri ialah makan tetap makan.

Semua cerita dan dialog di atas ialah rekaan semata2. Duh? Perlukah diberitahu? Anyway seronok juga ada kucing2 di rumah. Boleh cakap dengan mereka kalau bosan. Boleh pijak perut mereka kalau geram. Hilang stress sebab lembut macam karpet yang berharga ratusan ringgit.

Kucing kawan aku ni. Aku tolong bela sekejap sebab dia ada hal sikit. Bela sekejap2 tak apa. Nak bela terus aku takut tak cukup rajin. Ingat senang nak bela kucing?

Apa2pun semoga mereka (kucing2, tuan kucing, dan tukang tolong bela kucing sementara) sihat2 dan bahagia selalu oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

3 comments:

ayyub afandi said...

THYB tu apa?kahkah baca lagi sekali dialog,bygkan dorang loghat kedah. Haha

Hikaru Yui said...

@ayyub afandi watermark blog aku tu. xdak pa pun.

mmg loghat kedah pun baq hang.. kahkah

mama'snia said...

Sempoi bark hang