Pemollow

THYB on Facebook

Thursday, August 7, 2014

Duduk sebelum bangun berlari


Assalamualaikum. Hye.

Aku ada rasa nak tulis pasal something yang agak personal dan bajet2 deep penuh makna gittew pasal benda yang berlaku baru2 ni. Tak baru sangat lah more like benda tahun lepas punya isu. Isu diri sendiri lah tapinya. Bukan benda yang aku rasa ada sesiapa yang nak kisah pun.

Tapi aku kisah jugak. Dan siapalah yang lebih layak nak menulis pasal aku di blog aku melainkan aku sendiri. Betul tak?

But then, aku rasa tak payahlah nak feeling lebih2. Things happened. Dah lepas pun. So tak payah nak make a fuss out of it lah kan?

So I decided, to take a step forward, aku nak duduk, bersila dan melunjur kaki, ikut selesa aku, sambil tengok depan dan belakang sekali-sekala. Sebelum aku bangun semula dan teruskan berlari.

Mungkin tak laju tapi aku akan sampai jugak nanti. Dan pasal blog ni, aku nak tulis semula banyak2 macam dulu, nak share stuff and my opinion yang aku senyap2kan atas sebab yang biarlah aku saja yang tahu, etc.

Manalah tahu, kalau tetiba boleh dapat balik momentum blogging, aku boleh jadi happy macam dulu balik, masa blog tengah ada orang baca walaupun pageviews tak lebih dari bilangan jari. 

Menulis dan share apa yang ada dalam kepala otak sebenarnya mampu relieve stress juga, tahu? Sebab tu kita perlukan kawan for human contact. Tapi dah waktu2 macam ni, ramai orang sibuk dengan urusan masing2 jadi tak payahlah susahkan mereka, berkawan dengan blog pun kira ok dah.

Lepas ni nak tengok balik draft2 lama, delete mana yang patut, expand mana yang patut, publish mana yang patut, etc etc. And maybe I will start ranting on stuff yang ada di Fb, voicing out whatever silences in my head from bugging me inside.

Pasal nikah kahwen stuff, kan kawan2 aku banyak dok menikah la ni. Kahkahkah.

I always have something to say. You don't always have to listen, nonetheless.


Ah, the good old times where writing used to be my hobby, with a lil bit of passion inside it. How time changes people, with whatever happened inside it. People live and people die, kan?

And I'm still living oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

2 comments:

amalinalleyes said...

Ingatkan hg nk post pasai hg berkaitan nikah. ;-)

Hikaru Yui said...

@amalinalleyes xdaknya aih.. aku lambat lagi.