Pemollow

THYB on Facebook

Tuesday, June 10, 2014

Demam is a panas


Assalamualaikum. Hye.

I am the mum. Get it? Get it?

Kepada sesiapa yang main game Warcraft 3 : The Frozen Throne, ingatkah kamu dengan Sylvanas Windrunner? Bukan Sylvanas waktu dia hidup tapi Sylvanas selepas mati. Arthas bunuh dia dan bangkitkan dia semula menjadi Banshee Queen. Tapi dalam W3TFT dia ialah Dark Ranger. Sebab dalam W3ROC mana ada lagi Dark Ranger. 

Ada satu line dialog dia ialah "The moment is upon us". Demam is a panas. Get it? Get it?

Sepanjang2 di Mesir ini, aku jarang2 demam sebab kalau demam, memang sangat tak best. Selalunya di Malaysia kalau aku demam, aku akan buat ritual berkelubung dengan selimut,  kipas angin dibuka perlahan, lepas tu aku berpeluh sikit, selalunya aku akan sihat selepas itu.

But that healing power macam dah tak menjadi. Aku pun tak tahu kenapa. Maybe sebab di sini Mesir dan kuasa itu hanya aktif di Malaysia. Mungkin.

In the end, aku telan Panadol, dan still tak hilang sakit kepala aku. Hilang sikit lah sebab aku mampu beronline dan tulis blog. Tapi kepala masih berdenyut2 gitu. It's damn annoying.

Betul bagai dikata. Nikmat yang selalu dilupakan ialah masa lapang dan sihat. Exam dah dekat, masa ni pulak nak demam. Gabra jugak aku rasa. Padan muka masa sihat takmahu stadi betul2. Orang kata kena positif bila demam. Nanti cepat baik. Mudah2an.

One more paper and I can take a small break, depending on the results after. Oh...

Sebenarnya aku dah jadi makhluk nocturnal, minum nescafe dan stay up sampai subuh, stadi sambil multitasking, lepas tu tidur siang. Aku rasa itu tak berapa sihat maka aku pun nak betulkan jam biologi aku dan tidur malam stadi siang pula. 

Makanya malam tadi aku tak minum kopi, dan aku tidur awal. Bangun solat subuh, and guess what? Hari ni terus demam. Mungkin badan aku sendiri dah pening bila dia nak rehat dan bila dia nak berjaga.

Atau mungkin dosa2 sudah melebihi had yang ditetapkan jadi aku pun demam sebagai kifarat dosa. Semoga tuhan mengampunkan dosa2 aku yang bertimbun itu. And perhaps, there are voices I need to hear and faces I need to see. Opps...

Pikachu pun demam tahu???

oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

No comments: