Pemollow

THYB on Facebook

Monday, May 19, 2014

Several days to just let those fingers dance on the keyboard writing some random stuff


Assalamualaikum. Hye.

- Exam practical Patho dah habis. Alhamdulillah ok lagi lah practical kali ni kot berbanding yang lepas kot. Kot. Kot2 lah. Entah lah aku pun tak pasti. Semoga written part nanti aku boleh tampung mana2 yang lompang supaya setel exam ini agar tenang Hatiku di Harajuku. Eh?

- So I'm taking one day off, or two, from stuff. Cuti diri sendiri. Orang cakap kalau nak berjaya kena berusaha kuat mana boleh cuti2 nih. Tapi aku nak cuti jugak. Haha.

- Maka bolehlah tulis entry blog, publish draft2 lama, atau tengok movie. Hmmm movie sebenarnya tak boleh tengok pasal external hard disc aku ada problem. Masuk yang ni dah kali kedua aku tukar external. Tak guna betul. Jenama SAMSUNG kot. Pun nak ada masalah lagi. Sakit hati betul.

- Ujian di atas ujian ialah The International 4 DOTA2 sedang berlangsung. Sungguh distraction. Tak sampai 2 minggu semua stretch goal hampir tercapai. Huuiii.

- Banyak artis2 kegemaran release album baru dan banyak juga aku discover lagu2 best. Sayangnya mp4 player aku boleh bookmark 100 lagu saja. Dalam tu ada beribu2 lagu tapi bukan aku dengar pun. Maka semalam telah aku buat playlist folder untuk mengganti bookmark.

- Ada gaya blog Che Det tak kalau buat point2? Haha tak menarik lah pulak. Point2 bila perlu lah. Rasa tak selesa pulak begini.

Dua tiga hari ni aku selalu mimpi pelik2 lagi. Mimpi mimpi mimpi mimpi selalunya mimpi ngeri2 hantu2 ada yang muncul depan tingkap bilik aku pun ada. Mungkinkah aku perlu membasuh kaki dengan sabun Dettol sebelum tidur?

Dan latest aku mimpi yang paling dahsyat bukanlah hantu setan tetapi... ummm tak tahu nak cerita ka tak. Tak payahlah. Mimpi saja pun.

Sebenarnya entry tak berfokus macam ni sangat random dan tak best. Tapi disebabkan aku ada banyak benda nak dicerita cuma tak ada masa, maka aku putuskan untuk tulis random stuff saja sementara exam nak habis ni.

Will be blogging like crazy once this hell is over. And I hope it will be over. Twice the hell I have felt and it's not even funny anymore.

Hell is never fun, my dear friends.

Cakap pasal exam, spesis2 TYM yang aku cukup murka masih banyak berkeliaran di muka bumi. Walaupun aku menyampah, tapi tak boleh buat apa2 sebab mereka ini lipas. You can clean the kitchen, you can spray them with insecticides. But they are immortal. They will be back. They are never gone. Hahahaha.

Thinking of ways to live alone and still be happy. Aku seingatnya aku, memang jenis hidup sendiri2 tapi siapalah boleh nafikan betapa seronoknya kalau berkawan. Cuma itulah. Duduk sorang2 pun best juga. I love the sound of the silence as much I love the silence of the crowd.

Lastly, aku cuma nak share, aku dah belajar bahawa merisaukan orang lain yang tak perlukan risau kita ialah sungguh sia2. Lebih baik risaukan diri sendiri.

Kadang2, kita rasa bimbang dengan seseorang. Padahal dia ok tak ada masalah apa pun. Bezakan antara pentingkan diri sendiri, dengan kecoh tak bertempat. Haha.

Who loves Fynn Jamal? Dah dengar album baru dia? Aku dah download. Peminat sejati sungguh tapi melanun ja kerjanya. Nak buat macam mana miskin tak mampu nak beli album.

Aku review next entry oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

No comments: