Pemollow

THYB on Facebook

Monday, August 12, 2013

Hiatus


Assalamualaikum. Hye.

So I'll be leaving soon...

=(

Nak ambik 2nd exam cabarannya bukan mudah. Aku pun dah tak pasti sebab apa. Mula2 aku ingat sebab aku main Dota banyak sangat. Tapi ada ja kawan aku main jugak tapi lepas ja. Maybe sebab maksiat kot. Tapi ada ja kawan aku yang berjiwa murni sesuci embun pagi tapi kena reseat paper jugak. Huahua buleh pulak aku assume macam tu kan?

Bak kata seorang kawan, "rezeki masing2... ujian masing2..."

Tahniah atas kata2 hikmat tersebut. Maka segala apa yang nak ditulis di sini, especially pasal anjing, kes tembak-menembak, fatwa ratu cantik, Asyraf Muslim kawen lagi satu, air ajaib anai2 makan Alquran, rambut Rasulullah, dan sebagainya terpaksalah aku simpan saja.

Bukan takat simpan tapi memang aku biar terus. Buat draf pun tidak. Huahua bizi stadi ke???

Lulz =p

Haram tak. Aku buat keputusan bijak balik awal ke Mesir. Duduk sana nanti aku harap motivasi untuk belajar akan datang mencurah2 ke ladang gandum. Sini, aku asyik nak bermalas2an saja. Tak ada drive langsung nak stadi. Walaupun biasiswa sedang menjadi pertaruhan, tapi aku tetap kebal. Kahkah.

Kawan2ku yang baik, nanti tolong push aku sama. Tapi jangan push kuat sangat. Nanti aku jatuh. Kalau sudi, mari papah aku. Pimpin tangan aku. Kalau aku malas ikut, lari tinggalkan aku. Tapi bukan lari betul2 tahu? Lari2 anak saja. Supaya sempat aku kejar. Kalau tak nanti, aku dah tak nampak kamu. Nanti aku sesat lagi.

=)

Dan aku nak berhenti sekejap. Sekejap saja. Nak detach secara betul2 memang aku tak mampu. Tapi aku boleh berhenti sekejap. At least sampai things get better. For me. Aku "sibuk" sebenarnya. Dan aku nak berehat dari "kesibukan" itu.

Let's take a break


When you seek happiness that you'll never find
In a dreamy land of paradise

When the world seems cruel that you can't stand
Seen through from outside of your window

Take time to breathe for that you might actually have died
When you forgot to appreciate the thin air

Let's take a break
Let's take a break

Sometimes God lets you to suffer
So that you ask Him to feed your hunger
But you forgot how to be a beggar
That you just walk away from your biggest master

Maybe the gold cash seems brilliant
Under the sun and the clear blue sky
But still, at night in a room with closed door and window
Don't you just rather put your head on a cheap pillow?

In the end life is all about living
It depends on how you plan to die
Just take a break and take a deep breath and get a good night sleep
And start to value each God's love that you can or cannot keep


Tak payah tanya aku sibuk buat apa okies.

oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

Thursday, August 8, 2013

Sunshine


Assalamualaikum. Hye.

Feeling down anthem? Maybe. Second exam anthem? Maybe. Raya anthem??? Haha. Maybe, just maybe. Who knows? I'm in love with this song. 


"Sunshine"

[Verse 1:]
You lost your cool again,
And punched the bedroom door,
You’re sick of working hard,
And always being bored,

But you don’t have to feel ashamed,
You don’t have to lose your way,
Won’t do any good to sit and moan,

Come take a walk down this old road,
I said just…

[Chorus]
Look at the sky there’s no need to cry,
Ain’t got money but we got sunshine,
Mud on our boots and fish on the line,
Ain't got nothin’ but we’re in paradise,

Look at the sky we’ll be alright,
Ain't got money but we got sunshine.

[Verse 2:]
Forget the magazines,
The tricks of Hollywood,
They make it look so great,
That you forget what’s good,

So you don’t have to feel ashamed,
Cause baby I’m not that way,
Remember the day you said hello,
I was at the river skipping stones,
And you said just…

[Chorus]
Look at the sky there’s no need to cry,
Ain’t got money but we got sunshine,
Mud on our boots and fish on the line,
Ain't got nothin’ but we’re in paradise,

Look at the sky we’ll be alright,
Ain't got money but we got sunshine.

[Bridge]
When that old drunk livin' on the street
Is laughin' louder than me,
I know something’s wrong,
And I start to see,
That this sweet sunshine is the only gold I need,
Well I said just…

[Chorus]
Look at the sky there’s no need to cry,
Ain’t got money but we got sunshine,
Mud on our boots and fish on the line,
Ain't got nothin’ but we’re in paradise,

Look at the sky we’ll be alright,
Ain't got money but we got sunshine.



Semoga tuhan sentiasa ampun. 
Semua dosa yang tak terhimpun. 
Semoga tuhan masih sayang. 
Walaupun hati selalu hilang. 
Semoga tuhan terus beri. 
Selagi hidup, selepas mati.
Semoga tuhan tetap cinta. 
Diri ini yang serba hina.

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

Saturday, August 3, 2013

No saving grace for you this time, bitch!


Assalamualaikum. Hye.

The thing I fear the most yet I don't actually prepare much for it is finally here. And it's not favoured by any.

Result dah keluar dan... dan... dan... errkkk...
...
...
...
Ok aku tak lepas. Huuhuu.

So basically percutian aku dah tamat. Over. It's over, man. Kena balik awal. Probably dia tiga hari kepas raya. Nak prepare untuk 2nd exam. Sementara tak raya kena stadi dah sikit2. Raya nanti rehat jap. Sambung stadi masa dah balik sana. Aku harap muqarrar tak tukar.

Aku dah boleh agak sebenarnya result ni. Sebab carry mark aku memang teruk pun. Cuma boleh rely dengan practical dan oral sebab written part memang sah2 la tak ok. Tapi tak cukup la nak tampung markah yang hilang tu. Padan muka aku. Huuu.

So that's it. Terpaksalah kurangkan main Dota dan hanya fokus untuk trade international courier saja. Watch tournament kot2 ada tournament drop. Manalah tahu kan?

Aku tak tahu camna prosedur 2nd exam ni dan tarikh pun tak ada. Tak apa. Buatlah apa yang patut. Huhuhu.

Semoga Allah mudahkan apa yang susah. Ke arah naik tahun tanpa perlu repeat year.

Mud on our boots and fish on the line
Ain't got nothing but we're in paradise

oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)