Pemollow

THYB on Facebook

Monday, August 12, 2013

Hiatus


Assalamualaikum. Hye.

So I'll be leaving soon...

=(

Nak ambik 2nd exam cabarannya bukan mudah. Aku pun dah tak pasti sebab apa. Mula2 aku ingat sebab aku main Dota banyak sangat. Tapi ada ja kawan aku main jugak tapi lepas ja. Maybe sebab maksiat kot. Tapi ada ja kawan aku yang berjiwa murni sesuci embun pagi tapi kena reseat paper jugak. Huahua buleh pulak aku assume macam tu kan?

Bak kata seorang kawan, "rezeki masing2... ujian masing2..."

Tahniah atas kata2 hikmat tersebut. Maka segala apa yang nak ditulis di sini, especially pasal anjing, kes tembak-menembak, fatwa ratu cantik, Asyraf Muslim kawen lagi satu, air ajaib anai2 makan Alquran, rambut Rasulullah, dan sebagainya terpaksalah aku simpan saja.

Bukan takat simpan tapi memang aku biar terus. Buat draf pun tidak. Huahua bizi stadi ke???

Lulz =p

Haram tak. Aku buat keputusan bijak balik awal ke Mesir. Duduk sana nanti aku harap motivasi untuk belajar akan datang mencurah2 ke ladang gandum. Sini, aku asyik nak bermalas2an saja. Tak ada drive langsung nak stadi. Walaupun biasiswa sedang menjadi pertaruhan, tapi aku tetap kebal. Kahkah.

Kawan2ku yang baik, nanti tolong push aku sama. Tapi jangan push kuat sangat. Nanti aku jatuh. Kalau sudi, mari papah aku. Pimpin tangan aku. Kalau aku malas ikut, lari tinggalkan aku. Tapi bukan lari betul2 tahu? Lari2 anak saja. Supaya sempat aku kejar. Kalau tak nanti, aku dah tak nampak kamu. Nanti aku sesat lagi.

=)

Dan aku nak berhenti sekejap. Sekejap saja. Nak detach secara betul2 memang aku tak mampu. Tapi aku boleh berhenti sekejap. At least sampai things get better. For me. Aku "sibuk" sebenarnya. Dan aku nak berehat dari "kesibukan" itu.

Let's take a break


When you seek happiness that you'll never find
In a dreamy land of paradise

When the world seems cruel that you can't stand
Seen through from outside of your window

Take time to breathe for that you might actually have died
When you forgot to appreciate the thin air

Let's take a break
Let's take a break

Sometimes God lets you to suffer
So that you ask Him to feed your hunger
But you forgot how to be a beggar
That you just walk away from your biggest master

Maybe the gold cash seems brilliant
Under the sun and the clear blue sky
But still, at night in a room with closed door and window
Don't you just rather put your head on a cheap pillow?

In the end life is all about living
It depends on how you plan to die
Just take a break and take a deep breath and get a good night sleep
And start to value each God's love that you can or cannot keep


Tak payah tanya aku sibuk buat apa okies.

oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

7 comments:

twinkle twinkle said...

semoga tabah,bitaufiq untuk exam 2nd

Timah In The House said...

Gud luck weyh
Jaga diri kat sana
Mohon hg jgn jadik headline pulak kat mediaperubatan lepas nih

'penulis blogger tegar,nekad meluangkan sisa cutinya dengan memujuk KPT mesir menangguhkan P&P.'

haha

Hikaru Yui said...

@Timah In The House kuangkuang... tu namanya perjuangan sia2... konferm2 xdapat =p

Hikaru Yui said...

@twinkle twinkle terima kasih =p

arsal74 said...

"Usaha tangga kejayaan" :-D

Hikaru Yui said...

@arsal74 trima ksih cgu.. doa2lah sama noh =p

Naja Naja said...