Pemollow

THYB on Facebook

Sunday, July 14, 2013

Entry Emo Edisi Ramadan - Erti Sebuah Penyesalan


Assalamualaikum. Hye.

Haa tajuk dah macam cerpen budak sekolah rendah. Sebab budak sekolah rendah saja yang makan cerita penyesalan2 ni semua. Cerpen orang dewasa semua pasal nak rebel, hiburan, cinta, lari dari rumah, kawen lari, dan isu2 yang entah apa2. Bila aku baca Doraemon banyak la pulak mulut berbunyi.

Hari ini exam yang tertunda 5x sudah akhirnya berjaya dijawab dengan tenang. Walaupun tenang tapi aku jawab exam tadi dah macam status daging babi yakni haram. Macam haram. Tension memikirkannya. Tapi itulah yang dikatakan Erti Sebuah Penyesalan. Masa study punya banyak dok buat apa? Kelebek teloq?

Huuuhuuu.

Aku rasa apa yang aku patut buat sekarang ialah list semua benda yang aku nak buat, nak beli, nak siapkan, nak apa semua bagi lengkap sebelum balik. Lepas tu bila sampai ja Malaysia terus setelkan benda2 tu. Lepas raya terus siap2 balik sini balik. Prepare.

Itulah yang terbaik kot. Seriously, Pharma... errghhh...

Aku sebenarnya tadi nak meniru kawan aku sebab kami dah pakat. Tapi apakan daya tuhan tak mengizinkan. Masa aku dah gundah gulana tengok jawapan aku memang berbeza langsung dengan dia, aku nak padam lah tukar jawapan. Sekali pemadam tak ada.

Aku cari kot tapi tak jumpa. Nak mintak pemadam orang entahlah tetiba rasa macam tak terdetik nak pinjam. Just mencari2 pemadam sendiri. Last2 kertas pun dikumpul. Tak apalah aku pasrahkan saja. Hantar2 kertas, terus peewww nampak pemadam depan mata. Haiz. Nampaknya exam Parasit nanti akanku genggam pemadam itu sampai jadi getah skrap balik. 

Last2 aku pakai teknik blind pigging. Amalan sejak zaman berzaman.

Semoga berkat. Haha. Exam oral ok lah bolehlah tahan tak teruk sangat tak gilang gemilang sangat. Sederhana wasatiah gitu. Bukankan kita dianjurkan untuk bersederhana?

Lepas tu golongan yang sentiasa berkeliaran selepas exam walaupun di bulan yang serba mulia ini mereka2 yang bertanduk semua tu dirantai rapi, tapi spesis bertanduk yang khusus ini masih bebas merdeka. Tak lain tak bukan ialah... haaa pandai2lah. Kalau follow blog aku ni sejak sekian lama, aku rasa sedia maklum dah kot golongan mana merayap time2 lepas exam ni.

"Matilah aku... matilah aku..." mereka meratapi nasib. Geli telinga aku macam ada orang garu2 dengan bulu anak ayam. Anak ayam yang belum baligh pulak tu.

Tolong jangan nak jaja cerita sedih depan muka aku. Aku pun tengah sakit hati. Kalau aku dengar luahan2 perasaan yang macam tu, maka akan kutitipkan kalimah babi untukmu. Tapi aku titip dalam hati sajalah. Bulan puasa lah katakan. Ganaz tak? Emo tak? Habis emo dah la ni. Haha. 

Semakin dekat dengan rumah. I'm luvin it.

Lepas exam oral tadi, aku calonkan nama2 untuk AJK batch tahun depan kot. Siap aku tulis sebab2 kenapa aku pilih orang2 tu lagi. Pergghh memang complete set aku bagi. Mudah2an tak rosak undi tu. 

oktengsbai

*siapa yang rasa pahala puasa dia berkurang sebab baca entry penuh kebencian ini, anda dianjurkan untuk solat sunat taubat 2 rakaat sebelum berbuka*

Thanks for reading. Bye ;)

4 comments:

Safuan Sabri said...

eh aku suka woah baca entry baba2 ni haha

Hikaru Yui said...

@Safuan Sabri kahkahkah.. ada peminat rupanya..

=p

Naja Naja said...

KakNaja pun suka.. kehkekeh.. atleast babi dalam definisi yg berlainan.

Hikaru Yui said...

@Naja Naja haha luas sebenarnya pengertian babi tu =p