Pemollow

THYB on Facebook

Wednesday, June 5, 2013

Flipper hitam bertali pink, masjid, dan Pathology


Assalamualaikum. Hye.

Aku tak sure bila aku beli flipper tu. Rasanya masa jalan2 shopping2 di Jusco dengan kakak2 dan abang2 aku kot. Tak pun di TESCO Extra yang dekat Bakar Arang tu.

Tapi rasanya aku tak pakai dah flipper tu sebab tali dia putus. Ya sekalipun aku bukanlah lasak sangat tapi aku ada kuasa destruktif yang boleh tahan kuatnya. Selalunya pegang apa sikit mulalah nanti nak rosaklah apa semua. Haih.

Di masjid itu, aku keluar masuk. Tak sure nak panggil masjid atau surau. Di Mesir ni, kadang2 masjid dia saiz kecik ja macam surau tapi orang solat Jumaat dalam tu. Dan aku pun tak pasti Mesir atau Malaysia cuma kawan aku yang ada sekali tu ialah kawan yang aku kenal di Mesir. Dan aku pun tak ingat dia siapa.

Aku tak bercakap dengan suara. Instead, guna speech bubble. Dan aku doodle flipper tu. Doodle bodoh ja. Ada tapak hitam, lepastu aku lukis tali dia kaler pink.

Flipper aku tu sebijik macam ni tapi warna tali dan tapak tu inverted.

Pakcik tu senyum. Dia ambil flipper tu dan bagi aku. Masa tu aku seronok gila. Sebab aku ingatkan flipper tu dah hilang. Dan aku cari kat mana nak letak selipar buruk siapa tah yang aku tengah pakai. Aku letak ja atas rak yang ada di situ.

Pening tak cerita nih? Haaaa inilah mimpi aku malam sebelum exam oral Pathology.

Oh patho... rasa macam nak menangis. Carry marks aku dah lah tak banyak mana. Written exam boleh2lah tahan. Paling hampeh ialah bila orang check soalan yang ramai2 salah, maka aku pun salah sekali. Bila yang aku salah, aku salah sorang2. 

Dan exam oral yang aku harap boleh cater markah yang tak cukup telah end up menjadi the worst oral exam ever. Like, ever. Bila aku dengar kawan2 cerita doc yang test tu tanya soalan susah, bila tak boleh jawab dia tukar soalan lain. Pastu ada dua doc sorang senang sorang lagi susah.

Well... not in my case. Maybe aku yang tak cukup preparation tapi kalau dah kita faham dan mampu nak hurai pasal certain2 topic, tapi yang ditanya topic lain. Apa nak buat kan? Kalau nak bagi hadam semua topik, memang tak lah kan.

Sooo, aku punya plan bercuti dah menjadi kelam kabut sikit ni. Nanti nak kena call rumah tanya macam mana. Yang pasti aku akan balik seawal mungkin so that boleh jugak balik in case jadi apa2 aku dah selesaikan unfinished business di rumah. Heehe unfinished business lah sangat.

Bak kata seorang senior, kalau dah down sangat dengan exam pertama ni, pastikan pulun exam seterusnya. So that kalau jadi apa2 pun dengan exam pertama ni, biar satu ni saja. Jangan drag yang depan2 sama. Rugi.

Yup. Aku takut kena 2nd exam tapi kalau nak kena pun biarlah subjek Patho ni saja. Yang lagi tiga, pulun lebih sikit la supaya tak rasa macam nak terajang orang sangat. Padahal salah sendiri. Huhu.

Anyway aku doa2kan supaya pass jugak biarpun gred paling bawah. Errgghh you know how terrible reseating for exam is? And how depressing when it goes "not" according to your plan? Ya aku tahu everything is arranged dan salah akulah kalau aku tak perform dalam exam sebab tak rajin.

But I still hope, nonetheless.

Even if sometimes we don't see it,  hope is still there. 

oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

8 comments:

Mufidah said...

tajuk entry ang sangatlah mcm tajuk novel n buat aku trus klik link dy.haha,btw,semoga yang baik2 sahaja for your exam.

nuha said...

mood exam.
inshaaAllah.
semoga di permudahkan urusan :)

Hikaru Yui said...

@Mufidah kuikui.. lepas ni kena bg byk lagi tajuk2 gini =p

twinkle twinkle said...

pening2 baca atas tu rupanya mimpi ja haha

Hikaru Yui said...

@nuha amiin.. mudah2an..

Hikaru Yui said...

@twinkle twinkle aku pun pening dgn mimpi aku sendiri =p

Muhammad Faris 'Azim said...

haha. jalan jalan blog surfing setelah sekian lamanya ditinggalkan.

ktengsbai.

Hikaru Yui said...

@Muhammad Faris 'Azim welcome welcome =p