Pemollow

THYB on Facebook

Wednesday, May 29, 2013

Tekanan belajar memaksaku menonton video random di Youtube


Assalamualaikum. Hye.

Sebenarnya aku bukanlah stadi sangat sampai tensyen ke apa saja nak buat melebih2 padahal apa pun tak ada. Dan memang kalau tak tertekan disebabkan stadi pun aku tengok jugak video2 yang ada di Youtube tu.

Mula2 ada jugak terfikir nak jadi artis Youtube tapi bila melihat muka di cermin semangat kurang separuh. Bila aku rakam suara aku nyanyi lagu Flyleaf dalam mp4 player lepas tu aku dengar, terus aku bersemangat nak jadi doktor balik. Kahkahkah.

Dan melihatkan Bobo... nauzubillah.

Anyway, aku nak sahre lah video yang aku tengok tu Sebenarnya taklah random sangat. Cuma tiba2 aku teringat lagu2 lama. So aku carilah tajuk dia dengan menggunakan lirik yang aku ingat. Well, here goes...

#3 Dendam Dalam Diam - Nora


Lagu ni lagu tema untuk cerita "Hayati" yang disiarkan di Tv berapa tah aku tak ingat. Aku rasa RTM Tv2 kot sebab waktu tu RTM memang banyak cerita2 Melayu yang best. Bukan macam sekarang. Sekarang ni bukan takat RTM tak ada cerita best. Semua saluran macam haram. Tambah2 lagi ASTRO.

#2 Asyik - Amelina


Aku bukanlah peminat dangdut tapi lagu ni macam best pulak. Especially part "ku ku kupunya cinta ku ku kupunya rindu" tu. Hahaha.

#1 Cinta Salji Cinta Api - Samirah


Samirah mana oi? Samirah mana? Kahkah. Aku pun tak kenal kamu Samirah. Tapi lagu kamu aku ingat. Ini pun lagu tema drama Tv jugak. Cerita pasal budak kolej. Aku ingat lagu ni sebab aku rasa best dan cerita tu aku dah tak ingat apa motif dia cuma yang aku ingat pelakon dia Noorkhiriah.

Cuba kamu dengar lagu2 lama ni. Best kan? Compare dengan lagu yang ada hari ini, aku rasa kualiti tak banyak beza. Makin merosot adalah kot. Lyrically, lagu2 dulu simple dan agak awkward. Cuba kamu nyanyi lagu Dendam Dalam Diam tu kuat2. Tah apa kejadah madu... madu... banyak kali sangat kan?

But the song, is not empty at least. It has something la to deliver kan. Daripada lagu yang zaman kita ni, dah la haram tak sedap. Lirik tah apa2 pulak tu. Baby baby jangan kau marah kerna ku tolak? Ahhh pergi mampus boleh tak pliss?

Sebenarnya aku konfius Alif Satar dengan Alif Aziz tapi tak apalah peduli apa aku dua2 tak best. Huahua. Nah ini hadiah kepada kamu yang membaca blog ini.


oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

2 comments:

Safuan Sabri said...

wahh banyak gila hg tengok vid lama

sumpah satu pon aku tak tau haha
kecuali, ku ku kupunya apa menda tataw, it seems familiar :D

Hikaru Yui said...

@Safuan Sabri lagu dangdut tu... xpun tgk vid maria elena yg dia buat pasal karaoke tu.. ada gak lagu tu..