Pemollow

THYB on Facebook

Wednesday, March 13, 2013

Of Drow's Bows and Eye of the Ozkavosh


Assalamualaikum. Hye.

So hari ini pagi2 buta aku lepak depan laptop sambil berangan2 nak jawab semua soalan exam dengan betul. Tapi sesaat lepas tu aku terjaga dari mimpi kejadahnya nak dapat betul semua. Jangan salah semua pun dah kira cukup bagus. Tapi apa salahnya bercita2 kan?

Baca buku sikit lagi. Nak bagi setel apa yang ada dalam gambar masa exam nanti. Exam slide ni mudah. Semua slide dari dalam buku. Nanti bila final, exam slide bawak mikroskop. Masa tu nanti baru tergaru2. Hehe.

Dan pagi ini jugalah aku jumpa website untuk trade barang2 Dota 2!!!

So aku pun iklanlah dan cuba appeal untuk trade barang2 dengan orang dari seantero dunia. Kemaih gila BM aku la ni baq hang siap ada perkataan seantero.

Lepas iklan tu aku pun pergilah kuliah. Bila nampak slide kepala teringat Drow. Kahkahkah. Sungguh meraban tapi alhamdulillah aku jawab tadi boleh tahanlah ok. Taklah sehampeh midyear dulu. Dan bila ada part desperate, maka aku jeling2kan juga kawan sebelah. Terima kasihlah sebab tak tutup kertas tu. 

Bila habis kuliah balik rumah tengoklah respon2 yang didapati. Ada ja yang sudi trade dan tak banyak songeh. Banyak songeh tu maksudnya, dia nak dua, tiga barang tapi nak bagi kita satu saja. Mentang2lah dia yang nak trade kan, besar kepala pulak. Penampaq baru tau.

Aku nak trade dengan bow Drow Ranger sebab aku dah ada banyak so aku nak complete set lah kononnya. Lagipun aku bukan main sangat watak lain. Aku nak bow yang ini -

Great Grey Owl Bow - She dreamed in the night that the divine owl spirit called her name. When she woke, this bow lay beside her in a bed of leaves...grey feathers still drifting from the branch above.

Dan yang ini - 

Bow of the Crystal Caves - Beneath her secret glades, Drow found a passage lit by crystal shards. Following the glittering light to the farthest cavern, she discovered this bow, embedded in the rock as if it had formed there.
But instead, sebab bow gua kristal tu jenis rare sangat, so aku tak ada item la yang setara. So aku pun trade lah dengan bow ini - 

Sylvan's Guard Bow - Drow has nothing to learn from the Sylvan Guard, but from time to time she relieves one of them of their bow, that she might test its quality. Even by her standards, this one is adjudged very fine.
Tapi last2 aku give up jugak barang rare aku untuk GGOB sebab dah teringin sangat kan. Hehe.

Dan malam ni aku tak iklan cari barang. Aku offer pulak siapa yang nak barang aku. Aku cari ward buat pakai kalau jadi support nanti. Maka apa yang aku dapat ialah - 

Eye of the Ozkavosh - Until its fall, none could escape the spying gaze of the First Dominion.
Lepas ni bolehlah pakai bow baru dan ward baru. Hahaha. Esok lusa dan lusa selepas lusa ada exam Microbiology. Exam practical stuff so kena banyak baca lab diagnosis apa segala bagai. Pening kepala oi.

Ok nak sambung baca buku pulak. Haaa kalau ada sesiapa yang baca blog aku ni dan main Dota 2, add lah aku boleh kita main sama2 nanti. Hehe tapi aku noob ja lah tak terer pun. Boleh laa nak main seronok2 bukan nak menang sangat pun.

oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

2 comments:

Kayun said...

awat hg x minat main sims ha? hahaha

Hikaru Yui said...

@Kayun sbb xpnah main kot..hehe adiy dok ajak aku main aku xpernah accept pun request dia =p