Pemollow

THYB on Facebook

Saturday, January 19, 2013

Perempuan, blog, dan dotdotdot


Assalamualaikum. Hye.

Aku nak buat enry ni sepantas mungkin. So just try to get my point and that's that. Boleh?

Ingat tak hadis pasal nabi kata dalam neraka tu ada banyak orang perempuan? Selalu kita dengar pasal aurat lah kan sebab orang perempuan ni kan payah sungguh nak jaga aurat.

Tapi aku nak cakap secara umum pasal sesuatu benda ni haaa bukan pasal aurat tapi pasal blog.

Adalah sorang akak ni kan, dia kan, kan, kan... 

Malas pulak nak cerita. Tapi just faham cerita aku ni pasal orang guna blog untuk sebar pasal benda yang tak patut sebar. Memang sedap dibaca tapi tak hati orang beriman tak rasa selesa dengan benda macam tu. Eceh.

Gosip artis lain cerita. Ni pasal orang tak berapa nak artis. Artis lantak mampuih pi kat depa laaa.

Hanya orang yang tahu rahsia kamu akan guna rahsia itu untuk menjatuhkan kamu kalau dia dah bengang dengan kamu yang memang cukup membengangkan itu. Melainkan dia berhati mulia. 

Sayangnya kawan2 akak tadi tidaklah semulia mana.

Tuhan tak. Tuhan siap tolong jaga lagi rahsia kamu. Andai kamu tahu jaga rahsia orang. Aku tak mahu prejudis dengan orang perempuan tapi kalau dah cerita pasal akak, takkan aku nak sabit orang lelaki kan? Tapi laki pompuan sama ja sebenaqnya.

Akhir kalam (ecewah berkalam2 pulak) terimalah nasihat itik ini.


Dan tak payah tanya entry aku ni pasal siapa atau apa oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

10 comments:

Panggil Aku Han said...

tp...aku nk tnya jgk..hahah..

Hikaru Yui said...

@Panggil Aku Han kahkah xleh jawab =p

Faiqah Umaira said...

I sometimes don't understand myself. But I know i didn't hate other women. Haha

Hikaru Yui said...

@Faiqah Umaira i believe ure obe good girl..

=p

Mya said...

entry yang simple tapi padat.
akak suka. sila teruskan penulisan begini.

akak nak tambah sikit.

Nabi Musa berkata: “Wahai Tuhanku, siapakah orang yang paling mulia di kalangan hambaMu? Allah SWT menjawab: Orang yang sanggup memaafkan orang lain walaupun ia mampu dan berpeluang untuk membalas kembali.” (Riwayat Baihaqi)

:)

Hikaru Yui said...

@Mya terima kasih =p

Blue Roses said...

terima kasih adik atas entry adik ni... sgt memberi kesedaran.... maaf kiranya akak tambahkan sedikit seperti di bawah ini....

Sabda Nabi SAW,'Wahai kaum, barangsiapa yang lidahnya tidak dapat menyelamatkan orang lain (daripada umpatannya), maka tidak akan masuk iman ke dalam hatinya. Sesungguhnya sifat orang muslim itu tidak mengumpat dan tidak mendedahkan aib dan keburukan sesamanya. Sesungguhnya, siapa yang mendedahkan aib saudara seIslamnya, maka Allah akan bongkarkan aibnya, WALAUPUN DILAKUKAN DI DALAM RUMAH DAN BILIK YANG TERTUTUP RAPAT'. (riwayat Abu Daud).

Kalau kita membuka aib orang, Allah akan membuka aib kita didunia juga!!!Tidak ada untungnya kita berbuat sedemikian..


Hikaru Yui said...

@Blue Roses =p

Naja Naja said...

Kita jaga dan sembunyikan aib orang, Allah tolong jaga dan sembunyikan aib kita..

Hikaru Yui said...

@Naja Naja ya