Pemollow

THYB on Facebook

Tuesday, September 25, 2012

Taik Tepi Jalan


Assalamualaikum. Hye.

Jalan2 nampak taik, lepas tu dah tahu taik tu busuk, pegang dengan tangan dan bawak jumpa orang atau kawan dia, lepas tu kata;

"Eiii busuknya taik ni. Kan? Busuk kan?"

Lepas tu kawan dia tadi tu kata;

"Ha ahh la. Busuk. Macam babi busuknya."
sambil calit sikit taik tu.

Lepas tu jalan2 lagi jumpa kawan dia pulak.

"Eiii busuknya taik ni. Kan? Busuk kan?"
"Ha ahh la. Busuk. Macam babi busuknya."

Sampai taik habis dicalit, tengok kiri tengok kanan.
Nampak taik baru, yang lagi busuk...

Calit sekali lagi.



***

Yang jenis ni pun banyak juga.

My exact feeling whenever I see people are spreading shits on their fb walls. Kadang2 tu, mereka sendiri tak suka apa yang mereka lihat tu tapi nak jugak letak di wall masing2. Lepas tu nak marah2 nak kutuk2. Lepas tu ada yang join sekali dan mereka pun syok lah kot?

Kalau dah tak suka, tengok sekali lalu sudah. Benci dengan hati dapat jugak pahala. Tapi nak jugak share lepas tu ramai2 maki sana sini. Best ke?

And I'm doing the same thing now. Shit me this once. Only.

oktengsbai

Thanks for reading. Bye ;)

6 comments:

twinkle twinkle said...

unik analogi ni --'

Hikaru Yui said...

@twinkle twinkle haha.. i'll take it as a compliment =p

Diemsisi said...

True, I sometimes do the same tapi pas beberapa minute tu nyesal n delete balik post ...

Hikaru Yui said...

@Diemsisi huhu.. me too

Lizzie Yasmin said...

Sesungguhnya aku sangat suka ini entry.. Sangat kene pada keadaan sekarang.

Hikaru Yui said...

@Lizzie Yasmin terima kasih sbb suka wlupun entry taik..hahah