Pemollow

THYB on Facebook

Wednesday, May 16, 2012

Tenteshitra


Assalamualaikum. Hye.

Rakyat Palestin sebenarnya sangat bertuah kalau nak dibandingkan dengan rakyat negara lain. Especially Malaysia negaraku tanah tumpahnya darahku rakyat hidup bersatu dan maju.

Sebab mereka sedang berhadapan dengan suatu bentuk jihad yang kalau mereka mati, maka matinya konferm2 syahid.

Tak macam kita. Jihad jugak. Tengok keliling maksiat macam dah sama banyak dengan orang. Jihad jugak kita pun. Cumanya tak pasti mati syahid ke tidak kadang2 dengan kita sekali join maksiat tu lepas tu mati. Sia2 ja.

Mungkin, mereka tidak mendapat apa yang kita dapat. Mereka tidak mampu tidur lewat malam sebab bermain facebook dan bangun lewat esoknya sampai kena qada solat subuh.


Di sana, kelahiran sangat tinggi dan dikatakan sebuah keluarga mempunyai sehingga 12 orang. Berbeza dengan negara kita, kelahiran yang sah tidak terlalu banyak dan kelahiran tidak sah pula bukannya sedikit.


Mereka juga tiada nasi lemak untuk dimakan pagi2 bersama teh tarik. Bahkan sekarang ini sedang hangat dibincangkan topik Naqbah Palestin dan cerita mogok lapar oleh tahanan2.

Ahah cakap pasal naqbah Palaestin dan mogok lapar semua tu, maka mesti semua orang dah tukar profile pictures di facebook kan? Haa kalau tak tukar lagi silalah tukar. Ni gambar aku silalah lihat.


Aku cilok dari blog mana tah aku tak ingat lepas tu aku edit buang misai sebab nabi pesan simpan janggut jangan simpan misai tak gitu? Letak spek sikit sebab aku pakai spek tapi hidung besar dah dikecilkan. Nak kecilkan hidung sebenar haram hukumnya maka setakat edit kecilkan hidung gambar ni kira halal kot?

Sekali imbas rambut dah sama, spek dah sama, janggut agak2 sama, tapi still aku tak sehensem itu. Kahkah samalah macam haritu ada nak beli t-shirt printed lelaki anime cool gila lah pakai sweater headphone segala mak nenek tu tapi lebar dia 18 cm saja baju2 aku semua 21 cm and above maka tak jadi beli.

Ok maka silalah cari maklumat pasal mogok lapar itu. Aku tak boleh supply info banyak well you know who I was, am, and will be kan? So, instead of telling you more, I would want to ask haaa pulak dah.

Aku hairan kenapa mogok lapar? Ada siapa2 boleh jelaskan?

Selepas berdukalara solidariti bersama rakyat Palestin, mari aku bawa kisah negara sendiri pula. Nah satu video yang pasti akan membuatkan dahi kamu merah2 dan pedih sebab banyak kali sangat facepalm. Taadaa~~~ Mempersembahkan... video paling b***h dalam dunia, lebih b***h dari Mahashitswa.


-Umat Islam tak minum 100 Plus? Aku minum so camna? Kafirkah aku? Ok laa maybe dia nak berjaga2 takut Ambiga letak arak ke apa kan?

-Orang Melayu tak cakap Bahasa Inggeris? Padahal sebelum Ambiga tanya tu dia dah sebut kami ada law, you ada law. Bahasa Uganda kot itu wahai sahabat. Ok laa maybe dia dulu tak pergi sekolah sebab tu tak tahu yang Bahasa Inggeris tu subjek wajib lulus, siap ada ujian lisan sebab nak suruh pandai cakap.

-Kami buat benda yang betul? Ok laa maybe dia nak exercise bontot dia yang cramp ke apa aku peduli apa tapi masalahnya nak buat depan rumah orang tu kenapa? Maruah ada ke tak? Masa orang rakam video ni tak rasa semacam ke dalam diri tu? Ke memang taktahu malu?

Aku tengok video ni thoroughly. Nasib baik tak ada ayah aku dalam ni. Kahkah ayah aku dulu TUDM tau? Kalau ada, aku balik tak beli jubah kat dia. Protes punya pasal. Seriously, anak pakcik ni, kalau cikgu sejarah suruh buat folio pasal Tokoh Keluarga, tolong ambil orang lain. Dah la peribahasa pun sebut tak kena.

Ah Seng jual aiskrim lagi mulia. Argghh like, seriously, tak segan ke hah?

Fine fine aku tak boleh judge dia. Aku tak kenal dia. Aku tak tahu niat dia. Fine aku salah sebab aku kata macam2 kat dia. But please, anyone watched the video and can still find a way of saying that this old fart is doing the right thing, explain to me.

Because I was, am, and always will be disgusted by his action okbai.

Thanks for reading. Bye ;)

15 comments:

aLong baik said...

sepertinya anda sgt suka terhadap 'sh*t'

Hikaru Yui said...

@aLong baik they deserve it =p

aLong baik said...

u want some sh*t? go to toilet n make some 'projek' but no flush it tau

Hikaru Yui said...

@aLong baik kahkahkah xleh nnti ahlei beyt marah =p

Timah In The House said...

oh tolong kurangkan perkataan sh*t tu
Walaweyh
Baru tgk video ni maghrib tadi
what else I can say
bila otak letak kat tempat yang tak sepatutnya
mcm nilah gayanya
not to say the ambiga is kafir and she deserves to be served like this
no way lah
but to think more rational

I guess our adab dan nilai ketimuran tu dah lari ke guantanamo kot...

hahahaha
peace no war

Hikaru Yui said...

@Timah In The House hahah mmg dah minimised pun.. saja syok guna bg org baca rasa geram skit =p

yes the thing is..apa yg dibuat ni sgt sia2 dan pointless...

like seriously.. ada point ka bnda ni?

[wani_mn] said...

ah benci sebab tak boleh bukak video tu. intenet lembab gila babeng. huhu

Hikaru Yui said...

@[wani_mn] xpa ja... klu tgk pun buat sakit hati =p

Kayun.Zack said...

nak tanya ni, hat mogok lapar tu siapa yg memogokkan diri tu? kalau bleh nk hg terang sbb bila baca kt tmpt len mcm x paham sgt plak, bila baca yg hg ulas rasa lebih mesra pembaca. hoho

Hikaru Yui said...

@Kayun.Zack kahkah buleh plak camtu..

aku nak habaq pun xreti sgt..tp yg mogok tu tawanan penjara.. atas sebab apa aku pun xbrani nak kata sebab aku pun xbca sangat..huhu

tp belambak dah org cerita pasal ni... lg byk maklumat..hehe buleh aih faham =p

Timah In The House said...

no point at all unless all the ex army want to be stamped as...




stupid...

hahaaha

Hikaru Yui said...

@Timah In The House kalau mmg itu tujuan dia.. tahniah.. mission accomplished =p

Zida said...

lolololol comelnya gambar cokelat tu.

but,
sh*t gila video tu. alahai pakcik2. baik exercise kat taman sambil selawat tasbih tadabbur alam sekitar ke. haihhhh

(aiyookk ko ajar aku sebut perkataan tu!!)

Zida said...

btw, aku malas nak tengok video tu sampai habis dan malas nak dengar ambiga membebel. sila translate kan. haha

Hikaru Yui said...

@Zida ya ka aku ajar? hahaha maka aku dah jadi guru sila ucap selamat hari guru =p

oh dia bebel sikit ja.. lepas tu pakcik tu bebel pulak.. kalau hg tgk sampai habis nnti hg akan konfius eh sapa yg islam ni knp dua2 mcm bukan? kahkah