Pemollow

THYB on Facebook

Wednesday, May 23, 2012

Debate Much : Pity Pee Tee Poo?


Assalamualaikum. Hye.

Semalam aku tengok video part one debat Khairy lawan Rafizi tuh yang pasal Ptptn tu kan, dan aku pun buat la status seolah2 aku menyokong Khairy sebab aku rasa point dia relevan. Then adalah dua tiga orang yang mengatakan the otherwise. Biasalah tu kan?

Ok people. Malam ni aku try tengok bagi habis2 semua video tu, even better maybe dengan kawan2 taulan yang dok suruh download sebab nak tengok sekali kenapa tak stream sendiri aku pun misteri jugak. Husnuzzhon maybe depa study kot so tak bukak laptop.

Aku lain la sebab aku study depan laptop. Keturunan Albert Enstein kacukan Imam Syafie lah katakan. Kahkahkah pui rasa macam nak pelempang kan? Haaa sila pergi kelas anger management kalau anda berfikiran sedemikian rupa.

Jadi kalau aku rajin, aku buat review sekali lagi. Kalau aku malas, aku tak buat. Exam tiga empat hari oii nak tulis blog bagi ulasan politik bagai. Bukan kerja aku laa. Haha.

Tapi syok bila bagi pendapat melawan majoriti ni. Nanti semua orang akan stand up and fight. Boleh main cucuk2. Yang tu yang best sebenarnya.

Apa2pun, lebih baiklah debat daripada main sontot2, test sample air mani, bom orang, rekod video skandal and all those stuff yang politicians otai suka dok buat tu. Menyampah, geli, dan rasa macam nak penyepak sekor2 tapi apakan daya, hanya mampu menyepak di blog saja. Hehee.

It's a new hope for the future. Peduli apa siapa menang atau siapa memerintah. Apa yang berlaku ialah sesuatu yang baik. Buat debat macam ni, orang boleh tengok dan nilai. Kalau ada kalah dan menang pun, orang takkan kondem siapa2.

Sebab yang lagi kondem bahkan damn damn damn ialah kalau politicians bercakaran sesama sendiri tapi solusi macam bangkai. Habuk pun tak ada, retorik ja lebih.

okbai.

Thanks for reading. Bye ;)

8 comments:

Muhammad Iqbal said...

Kalau la abg tau keadaan broadband saya yang sangat tak mengizinkan untuk download, nak bukak fb pun..ahh, sukar!

# Masih berharap dapat copy drp abg :p

Hikaru Yui said...

@Muhammad Iqbal boleh. LE 3...kahkah

Muhammad Iqbal said...

ok, cancel.

:p

:p

Hikaru Yui said...

@Muhammad Iqbal kalau ttiba berubah fikiran...harganya masih sama =p

Muhammad Iqbal said...

huuu...

insya-Allah, kekal berpendirian :P

Hikaru Yui said...

@Muhammad Iqbal if it ever change at all.. the cost remains unchanged =p

Zida said...

fuyyoohh aku tengok sakan hang dengan esan kat atas tu. peh pehh *camtu ke korang debat haritu? haha untunglah hebat berbicara.

Hikaru Yui said...

@Zida kahkah xdak aih..dia tera lagi... aku stuttered banyak la =p