Pemollow

THYB on Facebook

Friday, January 27, 2012

Orang Perempuan Kurang Bijak?


Assalamualaikum. Hye.

Entry ini mengandungi unsur gender inequality yang tidak keterlaluan. Pengamal feminisme, pejuang ekualiti gender, Akak-akak Dalam Islam, dan mana2 individu yang mempunya persepsi berlebihan tidak digalakkan membaca entry ini. Tapi ok ja kot sebab aku bukan encik Obe. Tak pandailah nak troll ke ogre ke apa kebenda. So I think this entry is still (memang) untuk tatapan umum kot.

Well it's always hated by many women that the world is dominated somehow by men. But today, the wolrd has witnessed that not only man can stand up high. Even a woman has her place up up and away ahead. Women capabilities are indeed remarkable. They can even do men's stuff, like engineering and playing rugby. And in the end, men still can't menstruate and give birth. So ability-wise, women got extra marks.

But to the surprise of many, women are weak. Especially when it comes to their emotions. If they know how to control the emotions, I believe they'll be the kind that hold the upper hand. However, they just don't. Seems like they are designed to be prone to emotions and emotion related distress.

A man can be defeated by a woman's seduction, and as such, a woman can be defeated by a man's seduction. Crushed, like how a boulder turns to pebble, then to debris.

Perhaps women are not that weak. However we can see how the world portrays women as objects. How could this possible? By fashion, consumerism, and emotion (especially towards men) influences.

First, if we take a closer look on who are the people of the big names behind fashions, mostly they are men. I can't quote since I am not really into fashion stuff and am lazy enough to not use wikipedia for it, but watching channel E, Starworld, and any entertainment show, whenever fashion is talked about, men are more likely to speak than women. Even if there are women, they are only the tools of displaying their skin more than displaying the clothing. They walked like a cat, even more degrading as they are human but is made to walk like an animal. They show then they go. Then they disappear and reappear in magazines and TV. Then men watch them. The every inch of them. And the cycle continues. More and more fashions are created by men (some are by women but with the same consequences) and more and more women are binding themselves to this kind of slavery.

Slavery?

Yes. Women thought by doing fashions they can be free from the domination from men. This is when religion (I will stress more about Islam) interfere and tried to save them with hijab concept. However the power of fashion overpowered hijab and women then see hijab as a way of men dominating women.

Truthfully, no one feels good while their skin is being shown to public and watched by many. They want to be secured with proper attire. But things turned all around when (some of the bad men) succeeded in changing the mindset of many women into accepting fashion as freedom. That's how women gradually termed as sex symbols and always be portrayed in films and advertisements wearing strings and a piece of cloth to cover the whole body. Do you think women enjoy seeing naked women? Hell no unless they are lesbo. It's all about men. Men created the fashion. Women fall for it. They love it for an unknown reason. Time changes women to whore without them realising it.

When the Islam-introduced-hijab is opposed even by muslimahs themselves (as we can see today) can you imagine what kind of power fashion has? What will it take to reset this trend? There are many words describing how a woman (and a man) looks. Hot and sexy are two common words that are known by many. Ironically those words are self explaning as sexy is formed when the word sex is combined with the suffix -y. As waxy means resembling wax, sexy should means resembling sex, shouldn't it? Hot is obviously the feeling of FIRE. A sexy and hot woman (or man). You can figure out what I am trying to say by now, yes?

We admire the looks without thinking of the reasons why religion wants it to be in the different way. No wonder why people nowadays especially women are very destructed by the very harmless piece of cloth. People are weakening. Women are already weak. They then become what? Frail, fragile, debris, dust. Blown away by wind.

While Islam shows how to be revered and safe, women tend to look the other way. They often say they want to be free from the domination of men. Perhaps since prophet Muhammad pbuh is a man, they thought the hijab stuff is a way of oppressing women. Then they take the different path of disobeying hijab, wearing the small piece of cloth that will one day drag them to hell, without really knowing that all those fashion are created by men too. Even worse, men with bad intentions.

They feel proud when their hair is swaying when the wind blows. They don't secure their hair with a jilbab. They feel good when men look at them with a smile. They forgot that the smile might be accompanied by intentions. Those kind of women, they are sorry to say, idiot.


Tengok gambar ini dan imagine mereka buat perkara2 berikut dengan pakaian yang sedang mereka pakai itu. Imagine they are moslems.
  1. Pegang daun semambu dan pukul sesama sendiri menggunakan daun semambu, sekuat hati, sepenuh rasa.
  2. Merangkak bawah dawai kokot berduri.
  3. Berdiri di atas lantai kaca yang transparent dan sekumpulan lelaki tak senonoh dan perempuan tak senonoh ada di bawah.
  4. Lelaki itu terangsang dan cuba buat yang tak elok kepada perempuan itu. Perempuan itu berakhlak mulia dan beriman dan tidak mahu buat jahat. Kedua2nya bersungguh2. Agak2 apa jadi?
  5. Perempuan itu terangsang dan cuba buat yang tak elok kepada lelaki itu. Lelaki itu berakhlak mulia dan beriman tidak mahu buat jahat. Kedua2nya bersungguh2. Agak2 apa jadi?
  6. Katakanlah mereka Islam dan sedang travel di sebuah padang pasir. Tetiba ada oasis dan masuk waktu (tengok matahari) dan mereka mahu solat.
  7. Kedua2nya masuk hutan. Dan berjaya keluar selepas semalaman.
  8. Duduk di dalam kelompok warga tua.
Aku tak kesah la kamu nak jawab apa. Tapi ini skema jawapan yang aku sediakan. Nak guna jawapan sendiri pun boleh. kalau tak setuju laa.

  1. Perempuan itu akan calar balar. Lelaki itu cool.
  2. Perempuan itu akan luka2 di seluruh badan bajunya akan koyak sampai menampakkan kulit. Lelaki itu kotor bajunya dan koyak sikit2 tapi tak nampak sampai kulit sebab banyak lapis an lapisan luar tebal.
  3. Lelaki tak senonoh di bawah lantai kaca dapat menjamu mata melihat apa yag ada di bawah kain perempuan itu. Perempuan tak senonoh di bawah lantai kaca tidak dapat menjamu mata. Nampak tapak kasut saja cisss.
  4. Dengan senang lelaki itu boleh lucutkan pakaian perempuan itu membiarkannya dalam keadaan menyedihkan. Selepas itu lelaki itu boleh *ditapis* *ditapis* *ditapis* *ditapis*.
  5. Dengan susah payah perempuan itu cuba menanggalkan kot lelaki itu. tetapi lelaki itu boleh menolak perempuan itu sampai pengsan dan lari dari situ.
  6. -Lelaki itu boleh ambil wuduk dan kalau dia panas dia boleh tanggalkan kot dan sinsing lengan baju. Bila malam menjelma, padang pasir menjadi sangat sejuk kerana tiada liputan awan (geografi tingkatan satu) maka lelaki tadi boleh memakai semula kot tadi.
    -Perempuan tadi boleh ambil wuduk dan dia terpaksa pinjam seluar dan baju lelaki tadi. Baju dia mungkin boleh digunakan untuk balut kepala. Bila malam menjelma, dia terpaksa menyusahkan lelaki itu sekali lagi dengan meminjam kot lelaki tadi sebab sejuk.
  7. Lelaki itu keluar dalam kepanasan. Perempuan itu keluar dengan penuh calar, bengkak digigit nyamuk, dan anemia kerana dihinggap pacat.
  8. Lelaki itu akan dipuji segak. Perempuan itu akan segan tertunduk malu dan kalau ada kuali nescaya dikualinya muka sendiri kerana tak tertanggung azab malu.
The second half of this entry is ridiculous but I am sure you understand what I am trying to convey. Fashions introduced by those people are more ridiculous than my entry. Open your eyes, women, especially those who are called muslimahs.

p/s :: Pasal consumerism dan emotion towards men aku sambung lain entry.

*Okies ini entry lama dalam draft. Aku dah baca sekali lalu dan English dalam entry ni memang tunggang langgang habis. Malas edit. Maaflah*

okbai
Thanks for reading. Bye ;)

6 comments:

ked said...

reality nye camtu lah kan yui?
diorang je yang tak sedar2 yang diorang tu dah di gune-gunekan..

hailaa~

Hikaru Yui said...

@ked ada je yg dah sedar.. tp masih ramai yg x..

=p

Kayun.Zack said...

selain fesyen, filem pun mcm memainkan peranan jugeeee. nak nak filem melayu skrg hampir semua nak bubuh adegan2 gelagat dan gaya perempuan yg ntah apa apa. lama2 benda yg luar biasa pun org anggap biasa.

Hikaru Yui said...

@Kayun.Zack tu lah... bahaya kan?

sweet pearl said...

tahniah, sila hantar dekat surat khabar supaya lebih ramai org yg belum tersedar membacanya dan semoga mereka tersedar selepas membaca *kali kedua bg cadangan utk hntar kt paper =)

tak lupa juga, sila kopi pes note ni dlm fb dan syer, sbb org lebih cenderung utk baca di fb daripada di blog =)

ps: kami syer na =)

Hikaru Yui said...

@sweet pearl haha xlayak masuk peper..tulisan xbest

thanks la sudi share =p=p=p