Pemollow

THYB on Facebook

Friday, December 30, 2011

Kisah Dramatik Cap Ibu dan Anak


Assalamualaikum. Hye.

Kamu ingat ubat batuk saja kah yang ada ibu dan anak? Ikuti kisah menyayat hati di bawah. Scene dari cerita Desperate Housewives. Ketegangan antara Bree dan anaknya Andrew. Ceritanya Bree ni tertekan dan anaknya pun asyik bagi masalah. So ada suatu masa tu dia punya ketagihan dah macam kronik dan anak dia guna kesempatan tu untuk dapatkan duit simpanan yang sepatutnya dapat masa umur 21 tahun. Dan anak dia nak hidup sendiri. Nak detach dari family.

 "Perception is reality, Andrew. If people perceive me to have a drinking problem, then I do. And I certainly don't want some idiotic judges using my hobby as an excuse to make you rich. So I'm simply going to give up my wine and become a recovering alcoholic."

"Good plan. But it will never work. See, I bet you will end up coming to court, hammered."

"Oh Andrew... You think I don't love you enough 
to give up alcohol?"

"We're both very unhappy. Why don't you let me take my trust fund and I will get out of here forever."

Pesanan penaja : Jangan jadi anak derhaka.


"You know? The opposite of love isn't hate. It's indifference.  If you hate me, that means you still care. And we're still connected. And I still have the chance to set you right."

"I hope you met me when Rex is still alive, and my kids are still small. Then I'm sure you will like me."
"I like you the way you are now."
"Funny. Cause I don't."

Bak kata Kayun dalam cerita ni kehidupan bree la paling berantakan. Haha benar sungguh bagai dikata.

Family is the most dazzling precious treasure. And I am so treasured. Ya lah walaupun tak layak dapat anugerah anak mithali but I do love my family more than anything. Sebab tu aku lagi rela balik Malaysia daripada bercuti ke Europe time summer. Kahkah walaupun aku tak menolong buat kerja rumah dan menyemak ja sambil menghabiskan nasik di rumah tapi at least to be around family is comforting. Home is sweet, and heaven, and you can't take that from me.

okbai.

Thanks for reading. Bye ;)

9 comments:

TecerWidad said...

tak sabaq nak tunggu season baru. masa zaman uia bergaduh2 berebut bilik tv sebab nak tgk desperate. buruk gila perangai.

Muhammad Faris 'Azim said...

betul tu. paling suka ayat ni.


"Family is the most dazzling precious treasure. And I am so treasured. Ya lah walaupun tak layak dapat anugerah anak mithali but I do love my family more than anything. Sebab tu aku lagi rela balik Malaysia daripada bercuti ke Europe time summer. Kahkah walaupun aku tak menolong buat kerja rumah dan menyemak ja sambil menghabiskan nasik di rumah tapi at least to be around family is comforting. Home is sweet, and heaven, and you can't take that from me."

sangat mendalam.. ;')

Hikaru Yui said...

@TecerWidad la ni xtaw nak tgk kt mana... kna dload ja =p=p

Hikaru Yui said...

@Muhammad Faris 'Azim really? hehe thxs =p

||aLeaSaRa|| said...

owh betul hdp bree mmg tunggang langgang.kdg2 kesian gak kat dia satu2 mslh dia .

owh mmg tak sbr tgu season baru.bygkan dr season 1 kite non stop follow....

Hikaru Yui said...

@||aLeaSaRa|| aku baru nak follow... sbb xpnah tgk pun.. baru dload season 1

Muhammad Iqbal said...

the last words make me flattered :(

Hikaru Yui said...

@Muhammad Iqbal flattered? kenapa flattered pulak?

xpa la klu nak flattered pun tapi emoticon tu kenapa :(? it's supposed to be :) atau (:

hehehee

Kayun.Zack said...

hee, mslh sesaja depa semua dlm desperate housewives tu kan.

wehh, betui. sgt selesa berada di rumah. hmmm, dua tiga hari dah nk berangkat dh.berat gila rasa hati ni..rasa cuti bagai sat sungguh. huhu