Pemollow

THYB on Facebook

Sunday, November 6, 2011

Eidul Adha Faraway So Close 2


Assalamualaikum. Hye.

Okies mari berhari raya bersama aku. Hehe.

Hari ni bangun agak awal tapi bermalas2 selepas solat subuh terlupa yang sini bukan Malaysia nak solat raya pukul lapan sembilan. Nasib baik Irfan ingatkan melalui facebook ececeh berjasa facebook kali ni selalu buat orang lagha saja kan?

So pukul 6 tu dah kalut2 bersiap. Alhamdulillah sempatlah berjamaah. On time kami sampai masjid, imam dah start2 nak solat. Memang lalu depan jemaah lain la waktu itu. Ada kosong ja terus selit. Kasut letak depan saf saja. Sila saksikan gambar2 yang berjaya di-snap semasa khutbah. Kantoi la aku tak tumpu khutbah tu sibuk ambik gambar. Tak apa kot sebab pakcik sebelah aku pun bergambar2 jugak.





Tengok kasut letak camtu ja. Kalau kat Malaysia sah kena marah Hoi tak reti jaga kebersihan ka hah?




Budak mana tah aku ambik gambaq dia. Hahaha kiut kan? Tapi gambar pecah2 sikit la..

Aiman. Hehe.



Pastu singgah rumah geng2 JPA. Makan2 sikit minum2 sikit ala2 beraya lah haha best2 tapi ramai orang dah pergi Asyir so tak meriah la sangat. But it's ok. Esok2 meriah la kot. Makan besar.





Then balik rumah dan berehat. Ingatkan nak ikut ke Asyir jumpa2 orang dan tolong apa yang patut. Apakan daya terlajak rehat maka terlekatlah aku di rumah sampai zohor. Esok sajalah pergi makan. Tak malu sungguh haha nak buat macam mana kan?

Nah exclusive video hanya untuk pembaca Sesedap Oren.

video

Exclusive lah sangat haha okbai.

Thanks for reading. Bye ;)

11 comments:

Muhammad Faris 'Azim said...

Budak tuh sangat comel dan patut tangkap gambar dia bagi clear. Mesti traffic tinggi terus blog ni.







~terkejut tatkala solihin memakai jubah. macam pelik. kot.

yui92 said...

@Muhammad Faris 'Azim apa sabit budak itu dgn traffic? hehe

eh pelik ka? @.@

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

boleh masuk rancangan makmum muda tahun depan!

makmum saja laaa


bukan imammmm


harharhar

nub said...

syoknya obaseas

Faiqah Umaira said...

budak yang kat header Yui tu hensem tapi sayang gambar tak clear .. nak save dalam lappy lah hohoho

Gigi Monster said...

raya di perantauan neh. hehe. untung ni, jarang tgk solihin buh gmbq kat blog. hehe. meriah jugak raya ang kat sana kan. kami thn ni x balik kampung, raya kat rumah. kesian tok aku tapi nak buat mcmna, x dan nak balik. huhu.

Muhammad Faris 'Azim said...

@yui92ye la. mesti orang ingat pemilik blog ini. budak comel tu. ;)

yui92 said...

@h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r bilal ada x?

yui92 said...

@nub biasa2 ja..hehe

yui92 said...

@Faiqah Umaira haaha boleh.. boleh.. silakan =p

yui92 said...

@Gigi Monster exclusive kan? hehe

xpa.. sekali sekala xbalik xda masalah.. boleh balik, baliklah =p=p=p