Pemollow

THYB on Facebook

Thursday, October 6, 2011

Hudud Itu Bukan Huduh 3


Assalamualaikum. Hye.

Apabila kata2 ulama tak sampai kepada masyarakat, dan artis2 yang disanjung pulak yang tampil memberi pendapat, maka terhasillah lawak seperti di bawah.



Ada pendapat yang agak2 ok, dan ada pendapat yang memang lawak. Ada ke berzina kena sula? Rejam lah weyh kalau tak kawen lagi kena sebat saja. Tapi mungkin dia belajar sejarah lebih banyak sebab dia kata umat Islam zaman dulu kan. Haha entahlah.


Aku bukanlah sokong sangat Wardina tapi dia ada buat statement jangan komen pasal isu ni sebab artis2 tiada ilmu. Dan lihatlah apa blog ni kata? Sinis sungguh kau. Haha maaflah tapi bunyi macam tak menarik je entry itu. Apa kau ingat kalau Aziz Satar pakai songkok so semua dia cakap tu betul ke apa? Yang Ayu Raudah dengan Enot tak pakai tudung tak pula kau nak kata mereka salah. Kurang2 Wardina ambil langkah berjaga2 sebab kalau main lepas je cakap yang hukum hudud itu tak relevan ke apa benda, pandai2lah sendiri kan apa akibatnya yang mungkin.

50 tahun merdeka, masalah aurat pun tak dapat disettlekan. Bini sultan pun ada yang tak pakai tudung. Tu pun nak bising benda merepek2 lagi pasal hukum hudud. Kes buang bayi dan seks bebas nampaknya masih belum mampu membuka mata masyarakat. Tunggu gempa bumi dulu kot.

p/s :: Kalau zaman dulu, ada nabi. Bila orang buat maksiat melampaui batas, nabi2 bawak orang beriman keluar dulu baru Allah timpakan azab kepada negeri tersebut dan pemaksiat2 di dalamnya. Zaman sekarang ni nabi palsu saja yang ada. So bila azab Allah sampai, sekali yang beriman pun kena sama. Kesian sungguh.

huhuditubukanhuduh 1
hududitubukanhuduh 2

okbai
Thanks for reading. Bye ;)

10 comments:

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Bangang-bangang belaka artis Malaysia ni. Orang suruh mengaji dulu duk melawa dalam kelas sibuk nak jadi artis.

Oh ya, above all blogger yang di-link kan dalam blog ni paling bangang.

yui92 said...

@h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r mungkin mereka jawab sebab ditanya.. so kena jawab jugak apa2 wlupun tak berapa bijak

Fatin Farhana Binti Ramli said...

no komen .. takut kena balikje . HUHU

yui92 said...

@Fatin Farhana Binti Ramli no komen juga =p

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

bukan selalu artis suka jawab 'no comment' ke?

yui92 said...

@h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r maknanya saya dan fatin farhana ada harapan nak jadi artis..hehe

gigi.taring said...

tu r. depa tak paham sebenaqnya nih. moga2 lepas kena kecam ni, depa pakat ada rasa nak amik tau apa sebenaqnya hukum hudud tu. huhu. doa2kan la.

yui92 said...

@gigi.taring ada yg kecam depa ka? bukan aku..hehe tp bgus jugak klu tu boleh buat dpa ambik tahu

gigi.taring said...

keh3. adakah perkataan kecam tu x sesuai? tegur la kot kan, sesuai lg ak rasa. haha.

yui92 said...

@gigi.taring haha betul tuh