Keep calm and click click

Sesedapedia

Loading...

Sunday, September 25, 2011

Malware, Diana Amir, dan Bloglist


Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim

Semalam aku gundah gulana sebentar sebab nak buka blog sendiri pun diblock oleh antivirus (kot) sebab ada malware. Hah? Malware? Blog aku distribute malware ke?

So dah buka tutup berkali2 pun tetap sama. Tapi aku perasanlah ada link blog lain masa malware tu keluar. Maka tadi aku pun remove blog itu. Jangan risau wahai blogger tersebut. Aku bukak jugak blog kamu. Proceed anyway walaupun ada malware sebab aku rasa blog kamu tak ada virus apa2 cuma malware itulah menakutkan aku nak masuk. Tapi kalau blog kamu ada di bloglist aku, sekali dengan blog aku pun orang tak masuk. Kamu tak apalah malware2 pun beratus orang nak baca jugak. Blog aku ni tak sampai 10 orang pun nak masuk. So kena la jaga betul2 dari malware dan yang sama waktu dengannya hehe. Mungkin ada kena mengena dengan antivirus tapi tak apalah. Selesaikan satu-satu okies.

Nanti bila blog kamu dah ok aku letak balik punya. Insya allah.

Oh pasal Diana Amir bolehlah tengok link ini. So aku rasa daripada aku nak tunggu dia pakai kekal ke on/off, pastu nak remove ke tak payah entry tu, lebih baiklah aku biarkan beliau dengan urusan beliau ye tak? So aku remove saja entry itu. Babai entry popular. Kenapa la entry2 aku yang banyak pageview semuanya end up being deleted? Adakah bukan takdirku untuk menjadi blogger faymes? Hehe.

Dan segmen bloglist aku tu masih tiada yang join. Orang promote entry adalah. Hehe tak apa aku optimis. Maka aku akan letak benda ni di setiap entry sampailah ada yang join. Susah ke syarat penyertaan tu? Aku tengok segmen orang lain buat pun lebih kurang je syaratnya beratus je yang join. Maka marilah join. What you got to lose anyway?

Bloglist masih berjalan. Sila klik gambar atau link.
p/s :: Segmen itu just untuk tahu feedback pasal blog ni, untuk letak blog ini di bloglist kamu, dan aku letak blog kamu di bloglist aku. Mutual benefitslah tu kan?

okbai.

Terima kasihlah sudi baca. Silalah LIKE sekali ;P

16 comments:

Wani said...

hehe...malware..nasib kita serupa..

ps: nk join bloglist, tp kami x reti nk komen2..hehe..

yui92 said...

@Wani ha ah semalam la baru jadi secara konsisten.. sblum ni kdg2 ja.. =p=p


komen ja apa2 pun hehe

A retarded kitty said...

aku tertanya-tanya sama ada kau ni lelaki atau perempuan

yui92 said...

@A retarded kitty sila cari jawapannya dalam blog ini juga..

join la bloglist =p

nub said...

dulu pun aku takut gila hal ni. tapi laa main redah jaa. alhamdulillah blum pnah kena lagi.

*tertanya soalan sama dengan kitty

yui92 said...

@nub pakai antivirus cap apa? boleh la terai..hehe

oh.. klu soalan sama cam kitty maka jawapanku pun sama juga..

join la bloglist =p=p=p

teha said...

suke tgk diana amir pakai tudung.. makin sweet :)

yui92 said...

@teha kan? mudah2an makin byk yg berubah.. bukan sweet ja.. berkat lagi =p

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

jangan sedih kalau kita tak ramai follower atau reader.

kalau blog kita best, sooner or later they will come to us.

the thing is, just have a little faith in yourself about this.

good things will come to those who wait.


(wah dah rasa macam kaunselor pulak)

yui92 said...

@h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r tcher mmg serba boleh.. hehe

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

jangan boleh blah sudah.

hahahah

yui92 said...

@h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r la ni org dok sebut tak boleh blah tcher..

ka sama ja dua tu?

nub said...

heehe. ok lagu ni.

walopon aku tak join bloglist hang, hang punya blog ni aku dah bookmark.memang aku akan selalu skodeng2.

bukan sebab taknak up entry join bloglist hang, cuma aku sangatlah tak pandai me-review blog. tengok blog aku sndiri la lagu mana. teruk wey. hehe

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

tak tahu *noob*

yui92 said...

@nub oh ok..hehe xpa.. tak kesah.. =p=p

yui92 said...

@h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r tcherku sgt humble

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...