Pemollow

THYB on Facebook

Thursday, August 11, 2011

The Unfairness


Assalamualaikum. Hye.

A note to consider, this entry (and some that will follow after this) is not a counter. I am not a so-brilliant-person to speak about big issues. This is just a mere thought. And if somehow it hurts somewhere, it's not my fault. Bak kata Lily Allen, it's not me... it's you.

So peace be upon the ai-di-ai-o-ti atheists, those yang tak habis2 dengan kecelaruan sendiri tapi suka nak ajak orang lain jadi konfus sama. Which is in one word - mangkuk.

First of all, I would like to deny some aspects of the term kebebasan beragama.
  1. The kebebasan beragama used here is freedom to CHOOSE the religion to use in life.
  2. It is only for those non-muslim before they embrace Islam.
  3. If they are non-muslim and they embraced Islam, the freedom is omitted.
  4. Muslims are never allowed to have this kind of freedom to choose the religion, to choose god.
Sebab orang Islam dah ada Tuhan. Ikut sajalah. Nak bebas2 pilih apa kejadah laginya?

"So issues rise when there is this one mak shit wuzara who admitted that she was and is a muslim(ah), even with the title Hajjah, but continuously condemn and badmouth and curse everything in Islam, including the God and his Messenger."

One thing to be considered is why a muslim hate his/her own religion?

Next thing is why those (so much for) free mind atheists seek nothing to worship, but instead they kononnya want to live free, then the say bad things about other religions.

Conflicts are even greater involving Islam than other religions. This is a mystery too.


Pasal mak shit wuzara itu, aku tak rasa dia ialah satu ancaman besar sangat. Sebab semua yang dia kata bodoh2 belaka. Tak ada bukti. Setakat surah yang direka sendiri, dan perkataan babi yang bersepah2 dalam blog dia tu, hanyalah si bodoh saja yang akan sangkut percaya, atau cuba menasihat, atau memaki hamun. Nak tanya sikit la. Orang yang komen kat blog tu sambil panggil makshit tu babi, apa kamu dapat puas apa?

Q : oceyh kau pun panggil dia makshit, dapat puas ke?
A : Dah nama dia makcik sitt... aku simplify la jadi makshit.. huahuahua

I know one or two people will say it doesn't count to say a bad word or two to the makshit since she said bad things to Islam in even bigger scale. I agree that part. So let the makcik be makshit. You agree? No? What to do. I am not gonna agree with you too.

So there is this one blog. A blog by an atheist. S/He welcomed makshit and praised her for being outspoken and truthful in delivering messages. S/He likes makshit. I don't know why but to make speculation, dia suka sebab makshit tu hina Islam. Cuba kalau makshit hina kristian ke, buddha ke, haram dia nak suka punya.

THEN WHY ISLAM? WHY EVERYTHING MUST GO AGAINST ISLAM? Tak cukupkah orang Islam sendiri tak habis2 nak melanggar hukum, yang bajet ateis pun nak join sekaki wadehel lah kan?

So since I don't have facts and stuff, I can make assumptions. That's why the word exists, kan?

It's not new for Islam to be slandered. It's not new for Allah to be called with undeserved names. It's not new for Nabi Muhammad to be called b*bi. it's not new for Muslims to be called terrorists. It's not new for hijab to considered as oppression to women. It's not new for syara' to be claimed as imprisoning human freedom.

it just is

All of those damn thing started a long while ago, back in the past. Cuma sekarang ni semakin menjadi2. Sebelum ni mana ada orang sudi nak menhina tuhan sercara terang2an. So why start now? Adakah sebab muslim sekarang ni dah terlalu lemah sampai tuhan boleh dihina secara terang2an? Adakah sebab tudung dah murah maka kulit dan rambut boleh menjadi tontonan umum? Adakah sebab alquran dah jadi pusaka warisan nenek moyang atau nak up sikit jadi hantaran kawen je. Adakah sebab nabi bukan lagi ikutan tetapi yang menjadi ikutan ialah Justin Bieber dan Hannah Montana?

Apakah yang besz sangat para go-against-Islam sekalian? Seronok ke menghina Islam? Kalau zaman saidina Abu bakar dulu, geng2 murtad ni mampus diperangi tahu? Tapi zaman sekarang ni lain dah sebab freedom katanya. Lepastu kalau kita marah those people, those people akan kata "Adakah ini yang Islam ajar? Menghina orang lain? Fight fire with fire," and other blablabla stuff from hell.

Ya mereka tahu melenting bila kita kata yang buruk2. Mereka mahu kita diam? Memang kita diam. Kalau kau ateis nak menafikan tuhan, sila nafikan sorang2 kaulah. Tapi yang jadi masalahnya kau sunyi. Lonely atheists want more followers. Lepastu sibuk nak ajak orang. Kami muslim bersaudara. Kalau kau ateis, adik kau nak masuk Islam, kau larang punya. Samalah kami pun. Saudara kami nak pilih jalan salah, mestilah kami halang. Tetapi para ateis sekalian akan mengguna hujah kebebasan beragama yang memang shit tu, untuk membenarkan para muslim convert, sama ada to atheists or christian or whatsoever. Bila ada yang nak convert masuk Islam pandai pulak nak halang dan hina2 agama Islam.

Once again. Kenapa Islam? Kenapa tak kecoh2 dengan agama lain? Kenapa tak ada makshit yang nak kata buddha tu bodoh? Brahma, Vishnu, Shiva, selamat je tanpa kutukan. Holy Mother tak kena cop motherfucker pun. Tapi kalau Islam, Allah, Muhammad, Aisyah, laaaajuuuu je nak hina.

KENAPA?????????????

Menyampah gila kot...
If you found that Islam is sooo beautiful and you're fugly (fuckin ugly), please don't be so short minded to try to make Islam looks ugly like you do. You won't succeed. Lagi satu, ateis sepatutnya neutral. Dah kata takmahu percaya tuhan, then leave Him, untouched. Bila ada yang hina tuhan, kau sokong kenapa? Kau takut tuhan sebenarnya kan? Sebab kalau tak ada ateis tu yang join hina Islam takdanya aku nak tulis entry ni. Ateis dah melanggar hukum sendiri. Sebab tu aku jadi menyampah. Melaungkan kebebasan beragama tapi bila orang ada agama, dia hina agama orang. Tidakkah itu sangat ai-di-ai-o-ti? Don't you think?

p/s :: (Islam) Preachers, do your job please!

okbai lain entry pulaklah
Thanks for reading. Bye ;)

4 comments:

Kayun Asza said...

hat isu ni, isu kat malaysia ka? aku mcm taktau ja. huhu. ang ada berita dia x?

yui92 said...

@Kayun Asza

malaysia... siap blog tu dalam bm lagik... aku xtaw berita..just baca dalam blog ja =p=p=p

haryani said...

okay sumpah menarik. 100% agree. they always wanted to #blamethemuslims. maybe depa jeles kot sebab Islam maju in almost every aspect in life, science etc etc. depa jelesssssss je. so just ignore those stupid and uneducated people. very close minded. lu pikiaq la sendiri beb~

yui92 said...

@haryani

yerp...kinda... yg menjadi masalah ialah bila muslim pun go against other muslim..haish