Pemollow

THYB on Facebook

Friday, December 17, 2010

Maaf, maybe… lupa, mustahil…


Assalamualaikum. Hye.



Ok kali ni aku terasa nak sambung sedikit pasal cerita toyol yang berlaku baru2 ni… dan macam yang aku dah cerita sebelum ni toyol itu dah busted so xtoyol sangat lah kan kantoi dy orang rupaya tapi yang dy buat perangai macam toyol tu sapa suruh?

Aku sebenarnya ada terfikir masa sebelm si dia tertangkap… ya lah kan mestilah ada macam2 andaian kan sapa laaa yang dok mencuri ni haih…. Sejujurnya aku cakap aku sebenarnya xboleh terima kenyataan pencuri tersebut ialah orang yang pernah lepak2 dengan aku.. makan sesama.. keluar jalan sekali.. as for me aku boleh terima kalau ada orang kecurian yang berlaku di tengah malam ke ada peragut hulur pisau kat tengkuk ke.. or anything yang macam tu.. yes itulah perompak sangat jahat dan teruk perangainya so orang macam tu memang layak dipaggil perompak perampok peragut penyamun dan xterkecuali toyol…. Tapi kan bila orang tu rupa2nya orang yang kita kenal.. yang baik dengan kita… yang pernah sembang2 dengan kita… oh aku xboleh terima lah.. rasa macam mana tah… seolah2 macam ni laa… orang yang kita percaya.. yang kita suka… tiba2 suatu hari heboh cerita pasal keaiban kita… in the end orang yang menyebarkan cerita tunialah orang tadi yang kita percaya yang kita suka tu..

eh eh macam xjelas jja kan contoh aku… tapi tah la aku pun xsure nak cerita macam mana… Cuma yang aku boleh kata sekarang… yea aku senyum kat dy and still I say hi to him.. buat macam normal macam xda apa2 macam aku xtaw cerita tu… tapi sendiri mau ingat la benda ni berat kot… xkan boleh punya nak kembali macam dulu… adoi la.. susah oo nak plastikkan perasaan ni… nak buat macam mana ea? Bagi cadangan sikit…

lagi satu…kalaulah benda ni berlaku kat aku… aku sebagai yang tercuri… mesti xdak masalah aku nak maafkan pencuri tu… Cuma maybe sampai bila2 pun aku xkan lupa perbuatan dy… tunggulah aku nyanyuk maybe aku akan lupa…. Dan kalau aku lah yang mencuri… tak tahulah nak letak mana muka ni… nak pergi pindah ke mana… nak buat apa kalau semua ni berlaku…

ok lah fikir banyak2 pun bukan membantu ke arah kecemerlangan aku pun.. haha lantak kamulah… aku xda masalah dengan kamu so jangan cari masalah dengan aku… benda dah jadi… lepas2 ni insaf la k… xyah buat benda2 macam ni dah… bukan besz pun.. senang ke hati kalau buat macam ni?  
Come on lah…. Macam xbiasa duduk asrama lak… biasa la curi2… helooo kalau curi selipar g tandas pastu letak kat tempat lain or buat harta terus aku pun xkesah… ni curi beribu2 LE kot… berlarutan pulak tuh kalau sekali ja xpa gak…
http://1.bp.blogspot.com/_wNhJcAI3W-A/SwiElF6im2I/AAAAAAAABUA/dJt_DnT_gWY/s1600/forgiveness.jpg
 maaf boleh ja.... lupa no way neuron aku masih berfungsi okay...
 

Ok lah itu saja… cerita toyol tamat dengan entry ini... =p


ya allah ampunkan dosa kami bila kami buat jahat kat orang dan ampunkanlah dosa orang kat kami dan jauhkan kami dari buat salah kat orang serta pelihara kami dari kejahatan kami sendri... lindungi kami dari api neraka.... 
Thanks for reading. Bye ;)