Pemollow

THYB on Facebook

Thursday, November 11, 2010

KENANGAN…… ia indah tapi……


Assalamualaikum. Hye.


Bagitau aku… siapa yang xda kenangan indah dalam hidup.. atau kenangan pahit.. atau apa2 saja kenangan sama ada tawar masam manis payau kelat hatta tasteless sekalipun… mesti ada punya lah… haha tipu kalau orang tu kata dy xda kenangan.. maknanya otak dy ada masalah mengumpul memori sama ada faktor keternyanyukan atau xada otak terus…

Kenangan boleh CUBA dipadamkan tetapi mustahil untuk dilupakan kecuali jika kita menghantukkan kepala kita berulang2 kali dengan momentum yang kuat atau amnesia… kenangan ialah hanu ang sentiasa mengekori kita dan bergantung kepada kita bagaimana nak menghadapi hantu ini…
Aku sendiri kadang2 gagal mengalahkan hantu ini… kadang2 bila aku dengar lagu Innocence, avril lavigne… aku mula lah nak teringat rumah… ingat masa dulu2 sebelum pindah… masa aku still budak sekolah… time tu sangat besz… sangat innocent.. the innocence is brilliant..i hope that it will stay.. the moment is perfect.. please don’t go away… I need you now and I’ll hold on to it.. don’t you let it pass you by…. Haha nostalgias sungguh lah kiranya….

Yeah aku sangat prone dengan kenangan… kadang2 aku teringat mak bapak… pernah sekali tu aku mimpi mak aku sampai berair mata aku.. nasib baik time tu pagi kawan2 aku semua sleeping beauty aku ja yang sroottt srootttt atas katil… bantal memang basah time tu… haha ataupun aku bukak folder gambar kawan2 aku kat sekolah time pergi lawatan… mula lah aku nak letak kepala atas meja… pastu senyum sorang2 ingat balik kisah2 dulu… masa xberapa nak cerdik… masa tu aku selalu annoy kawan2 aku.. kesian mereka terpaksa berkawan dengan makhluk annoying macam aku… =p=p yeah semua tu sangat kuat untuk aku lawan… kenangan melekat dengan kukuh dalam otak… dalam memori… kenapa aku xingat cikgu sejarah aku ajar apa sedangkan aku ingat apa yang dy marah aku bila xdapat A subjek sejarah… yaa sebab apa yang dy ajar tu bukan kenangan tetapi dy itu sendiri suatu kenangan…

Kenangan ialah hantu… yang menyebabkan sesetengah orang tidak mampu memandang ke hadapan… seperti seorang lelaki yang kematian isteri atau anak misalnya… pastu hari2 sedih.. malas pergi kerja.. asyik dengar suara anak/isteri dy kat telinga… semua itu hantu lah kan?

Ingat lagi cerita hari tu? Haa itu ialah suatu kenangan… yang aku cuba lupakan tapi xboleh… aku still ingat… aku stil rasa benda tu macam baru lagi berlaku… dah berbulan2… 2010 pun dah nak habis… tapi kenangan itu still ada…

Menurut firasat aku… cara terbaik untuk menghadapi kenangan ialah let it go ja… kenapa aku dah get over cerita aku gaduh dengan orang time sekolah rendah? Sebab… aku ada kenangan baru iaitu gaduh dengan orang time sekolah menengah pulak.. haha iyaa.. betul… cara terbaik mengahadapi kenangan dulu ialah cipta kenangan baru… by time… kenangan lama akan tersisa… ia xkan hilang… mustahil.. kecuali jika kita menghantukkan kepala kita kita dengan kuat berulang2 kali… atau kita amnesia… tapi ruangan otak kita terhad dan xmampu nak ingat balik semua kenangan yang ada… kalau ada kenangan baru… yang lama akan sedikit sebanyak kita dapat get over… yeah.. mari cipta kenangan baru!

p/s : my family and my frens…my everything I left behind.. I’ll return one day.. wait for me, I never forget u see… get over is another thing… deep inside all of you remains,.. forever, and always…. =p=p=p





Thanks for reading. Bye ;)